O făgețeancă, în fruntea Direcţiei de Sănătate Publică Timiș

Interimatul prelungit la conducerea Direcției de Sănătate Publică (DSP) Timiș a luat sfârșit, după ce dr. Laura Scărlătescu a fost numită prin ordin de ministru în funcția de director executiv al instituției.

Noua șefă a autorității de sănătate publică la nivel local este în vârstă de 45 de ani, fiind născută în luna august a anului 1971, la Făget.

Este licenţiată în medicină generală la Universitatea de Medicină și Farmacie ”Victor Babeș” Timișoara, promoția 1998 și în economie, în anul 2007.

În perioada 2001-2012, dr. Laura Scărlătescu a fost angajată la DSP Timiș, ocupând un post de execuție – consilier la compartimentul de asistență medicală și programe -, iar ulterior s-a specializat în radiologie și imagistică medicală.

Directorul executiv al DSP Timiș este mamă a doi copii, respectiv două fetițe de 12 și 8 ani, și nu face parte din nici un partid politic.

Dr. Laura Scărlătescu întregește consiliul de conducere al medicilor specialiști ai DSP Timiș din care fac parte dr. Viorica Dumitru, medic primar epidemiolog, respectiv specialist pe igienă și director adjunct sănătate publică, Mihai Pupăzan, medic primar epidemiolog, coordonatorul Inspecției Sanitare de Stat, precum şi dr. Melania Arion, şefa Departamentului de supraveghere a stării de sănătate.

Dr. Laura Scărlătescu urmează unor nume de calibru din lumea medicală, care de-a lungul timpului au succedat la conducerea acestei instituţii, respectiv prof. dr. Mărioara Sarău, prof. dr. Dan Poenaru, prof. dr. Iosif A. Szucsik, prof. dr. Sorin Pescariu, prof. dr. Dumitru Cîtu și prof. dr. Horia Vermeșan.

DSP este o instituție publică cu personalitate juridică a cărei activitate se desfășoară în scopul realizării politicilor și programelor naționale de sănatate publică, medicină preventivă și inspecție sanitară de stat.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Un raspuns la “O făgețeancă, în fruntea Direcţiei de Sănătate Publică Timiș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *