O echipă studențească de la UPT, locul II la concursul internațional Hard & Soft 2022

O echipă studențească de la UPT, locul II la concursul internațional Hard & Soft 2022

O echipă studențească de la UPT, locul II la concursul internațional Hard & Soft 2022.

Două echipe de studenți, una de la Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale și una de la Facultatea de Automatică și Calculatoare, din cadrul Universității Politehnica Timișoara, au participat, recent, la tradiționalul concurs internațional studențesc Hard & Soft 2022, competiție ajunsă la cea de-a XXVII-a ediție, organizată anul acesta de Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava.

CITEȘTE ȘI: De vineri încep să circule Trenurile Soarelui spre litoral

Tema concursului a fost construirea unei drone care să citească coduri QR cu un microcontroller ESP32 și să navigheze autonom într-un perimetru delimitat de 4 module DWM 1001, componentele necesare fiind asigurate de organizator.

Dezvoltarea proiectului a durat trei zile și jumatate, iar după prezentarea finală și jurizarea lucrărilor de către un juriu internațional, echipa Facultății de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale s-a clasat pe locul al II-lea, în timp ce echipa Facultății de Automatică și Calculatoare a ocupat locul VIII.

Studenții vicecampioni din UPT au dezvăluit secretul reușitei echipei: au stabilit un program de dezvoltare a proiectului pe care l-au respectat întocmai, au folosit toate componentele puse la dispoziție de comisia de organizare și au adăugat unele componente extra pentru a face drona autonomă, reușind să o ridice de la sol.

Echipa Facultății de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale a fost formată din studenții Elisei Ștefan Ilieș, Bogdan Radu Preda, Vasile Boroica și Paul Samuel Schuldesz. Aceștia au fost îndrumați de cadrele didactice Septimiu Mischie și Radu Ricman.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *