Infopoint sportiv în Parcul Copiilor din Timişoara

Infopoint sportiv în Parcul Copiilor din Timişoara

Asociaţia pentru orientarea tinerilor în carieră (APOTIC) lansează vineri, în Parcul Copiilor „Ion Creangă” din Timişoara, proiectul „Infopoint Sportiv- lets map our city by sports!”, aprobat spre finanţare de Centrul de Proiecte al Municipiului Timişoara în cadrul apelului „Impuls în comunitate”, domeniul Smartcity.

Proiectul va dura până în luna octombrie şi îşi propune crearea unei platforme informatice prin care vor fi mapate cluburile sportive de la nivelul comunităţii locale care oferă cursuri de iniţiere în sport pentru copii, reprezentând soluţii de digitalizare şi accesibilizare pentru comunitatea locală interesată de sport.

Evenimentul de vineri se va desfăşura între orele 10 şi 14,15, se va adresa copiilor şi tinerilor şi va reprezenta atât o acţiune de promovare a imaginii pentru academiile de sport şi parteneri, cât şi o acţiune socială. Vor fi două serii de demonstraţii sportive (prima – fotbal, şah, dansuri sportive, volei şi canotaj; a doua – rugby, scrimă, handbal, baschet, fitness) şi o conferinţă de presă. Au fost invitaţi reprezentanţi ai autorităţilor locale şi diverşi ambasadori în sport.

„Considerăm că prilejul prin care vom populariza acest proiect şi îl aducem în atenţia comunităţii locale, poate avea loc numai printr-o acţiune în mijlocul copiilor, fiind de mare importanţă pentru proiect ca evenimentul să aibă loc, unde altundeva, decât în spaţiul copilăriei, Parcul Copiilor.

Mai mult, opinăm că este indispensabil, ca practicarea sportului să fie cât mai încurajată în rândul copiilor şi nu vom enumera beneficiile de ordin fizic și mental care sunt evidente, însă considerăm că pentru ca sportul să fie cât mai atractiv pentru copiii, este necesar ca aceştia să interacţioneze în mod direct între ei şi cu actorii din mediul sportiv.

Vom avea amplasate 12 corturi (dim.2mx2m) – dintre zece corturi ca spaţiu de prezentare al cluburilor sportive şi a ofertelor pe care aceştia le oferă ca servicii comunităţii locale; total suprafaţă- 48mp., un cort cu rol de setting conf., şi 1 cort pentru Punct Info.

Vom organiza zece demonstraţii sportive, fiindu-ne necesară o suprafaţă totală de 200 mp., unde vor amplasare suprafeţele de joc şi materialele sportive (mini porţi de fotbal, mini porţi de handbal, buturi rugby- porţi gonflabile, mingi, fileu de volei, masă de şah, activităţi fitness). Aceste demonstraţii sportive vor implica inclusiv copiii din parc, iar pentru cele de scrimă, dansuri sportive şi canotaj, acestea vor fi pur demonstrative. Pentru demonstraţia celor de la Asociaţia Club de Dans Sportiv Magnum VRD, vom avea asigurată inclusiv sonorizare.

Demonstraţia de canotaj se va realiza pe râul navigabil Bega, unde canotorii de la CSS Bega vor vâsli. Vom avea baloane pentru copii, tricouri, sacoşe şi brăţări promoţionale, mingi de fotbal cadou şi baloane de săpun şi vom oferi burse ca şi componentă socială în vederea asigurării unei incluziuni sociale pentru copiii care provin din medii defavorizate, astfel încât şi aceştia să aibă şansa de a practica un sport”, se arată într-un comunicat al organizatorilor de la APOTIC.

Asociaţia a luat fiinţă ca urmare a interesului aratăt faţă de anumite probleme din comunitatea locală şi are menirea de a concentra toate resursele pentru optimizarea sau îmbunătăţirea unor sectoare în domenii precum tineret, educaţie, sport şi solidaritate.

„Cu ce ne ocupăm? Identificăm și analizăm ideile venite din partea tinerilor, studențiilor, cercetătorilor, pentru o anumită problemă sau deficiență locală. Scriem proiecte pentru organizarea si implementarea evenimentelor pentru comunitatea locală nişată, dar de impact general, în comunitate. Creăm conținut pentru a livra soluții în comunitatea locală referitoare la activitățile de tineret, educație, digitalizare, cultură și sport.

Organizăm evenimentele care promovează comunitatea locală. Iniţiem şi sprijinim activităţile de solidaritate între tineri şi voluntariat. Alte activităţi menite a răspunde nevoilor sociale identificate la nivelul comunităţii locale și județene, în vederea promovării solidarităţii şi responsabilităţii colective, cu impact în comunitate.

CITEŞTE ŞI: De vineri încep să circule Trenurile Soarelui spre litoral

Misiunea Asociației este de a derula proiecte în sectorul social, de tineret, educativ-sportiv și de a contribui în comunitate prin concentrarea unor resurse menite a veni ca răspuns la unele nevoi identificate la nivelul Mun.Timișoara, atât prin prin soluţii punctuale cât şi iniţiative pe termen lung, sustenabile”, susţin organizatorii.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *