O doctoriţă este noul preşedinte al Organizației Femeilor Liberale – Timişoara. A fost aleasă o nouă conducere

O doctoriţă este noul preşedinte al Organizației Femeilor Liberale - Timişoara. A fost aleasă o nouă conducere

O doctoriţă este noul preşedinte al Organizației Femeilor Liberale – Timişoara. A fost aleasă o nouă conducere

Organizația Femeilor Liberale (OFL) – Timișoara și-a ales, joi seară, noua conducere pentru un mandat de 4 ani.

Componența noului for de conducere – BPL OFL Timișoara – este următoarea:

• Președinte: Mihaela Daniela Valcovici (medic);

• Prim-vicepreședinte: Carmen Popescu (economist);

• Prim-vicepreședinte: Bianca Mărănescu (cercetător științific);

• Vicepreședinți: Alina Brie (medic), Alina Baci (inginer), Dana Berinde (avocat), Olimpia Oprea (medic), Angela Răducan (profesoară), Daniela Adam (inginer), Aurelia Chirilă (pensionară), Cristina Rebreanu (asistentă), Anca Mocanu (inginer), Alexandra Avrămuț (educatoare);

• Membri: Aida Lupulescu (profesoară), Mirela Dan (antreprenor), Adina Leaha (restaurator), Ruxandra Christodorescu (conf.prof.dr.), Camelia Irimia (psiholog), Giorgiana Gog (asistent manager), Daniela Chida (asistent medical), Anca Ghiță (medic), Otilia Tomulescu (medic), Lavinia Jianu (jurist), Laura Gabor (economist);

• Trezorier: Adriana Dehelean (specialist resurse umane).

Mihaela Daniela Valcovici este medic cardiolog și de medicină internă la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timișoara și cercetător la New York, unde lucrează cu o echipă prodigioasă, la studii de impact mondial. În cursul anului 2020, în plină pandemie Covid 19, a fost director al Direcției de Sănătate Publică Timiș. Este membră a PNL Timiș de 12 ani, fiind, în trecut, membră a BPJ PNL Timiș, iar în prezent membră în Comisia de Sănătate, vicepreședinte OFL Timiș și membră în BPL PNL Timișoara. Mihaela Valcovici o succedă pe această funcție pe Daniela Mariș, consilier local în Timișoara, care a condus organizația doamnelor liberale timp de 5 ani.

O doctoriţă este noul preşedinte al Organizației Femeilor Liberale - Timişoara. A fost aleasă o nouă conducere

“Principalul obiectiv al proiectului meu politic este sprijinirea PNL pentru câștigarea alegerilor locale și naționale din 2024. Îmi propun o pregătire politică solidă a membrelor PNL Timișoara, astfel încât acestea să poată formula puncte de vedere pertinente asupra politicilor liberale. Împreună cu echipa aleasă, vom contribui la aplicarea cotei de gen, măsură promovată și susținută de PNL, care, n-am nicio îndoială, va crește participarea femeilor la procesul decizional politic. Participarea sporită a femeilor la politică reprezintă un imperativ al unei dezvoltări echitabile a societății. Atunci când o femeie intră în politică, se schimbă femeia. Dar când mai multe femei intră în politică, se schimbă politica. Aducerea unui număr mare de femei liberale în politică și la urne va fi un angajament comun al întregii echipe a OFL Timișoara”, a fost mesajul Mihaelei Valcovici, noua președintă a femeilor liberale din Timișoara.

În discursul său, Cosmin Tabără, viceprimar și președintele PNL Timișoara, le-a transmis doamnelor să fie unite și curajoase. “Nu vă feriți de a vorbi și de a vă spune punctele de vedere. Mă voi baza pe dumneavoastră foarte mult și nu doar în campanii electorale. La BPL PNL Timișoara am aplicat instinctiv cota de gen. Avem nouă doamne din totalul de 27 de membri. Ne-a convins valoarea dumneavoastră, nu genul sau vârsta, ci ce reprezentați în societate. Rolul dumneavoastră este de a participa activ la viața politică. Vreau să ieșiți spre cetățeni, să fiți active, pentru că aveți cu ce. Aveți putere, inteligență și calitate”, le-a îndemnat Tabără.

“E vremea doamnelor! Dar avem de muncă! Această muncă nu o facem pentru beneficii personale. Dacă am ales să mergem pe această cale, a politicii, pentru noi, scopul final este cetățeanul. Ținta noastră pentru 2024 este ambițioasă: să recâștigăm Primăria Timișoara, să menținem Consiliul Județean Timiș și să obținem minimum 50 la sută din primăriile din județ. Haideți măcar o dată să mergem pe o cărare bătătorită de alții: să avem și la Primăria Timișoara și la Consiliul Județean Timiș aceeași culoare politică. Nu s-a întâmplat asta niciodată în ultimii 30 de ani.

Va fi mult de muncă, dar avem proiecte pentru oameni, pentru cetățeni și le putem înfăptui fără a pierde energii în luptele dintre instituții. Oamenii au așteptări mari de la noi. Mă bazez pe tenacitatea voastră. Dacă vom vedea femei active, implicate care aduc rezultate, acel 50 la sută cotă de gen este un procent mic pentru următoarele alegeri. Vă doresc să câștigați aceste poziții prin performanță și prin muncă”, le-a transmis, în discursul său, Alin Nica, președintele PNL Timiș și președinte al Consiliului Județean Timiș.

CITEŞTE ŞI: Prognoza meteo pentru următoarele 4 săptămâni. E de bine

La ședința CCL OFL Timișoara au fost prezenți și Geanina Pistru, prim-vicepreședinte OFL România, parlamentarii Marilen Gabriel Pirtea, Ben Oni Ardelean și Cosmin Șandru, secretarul general al organizației Dănuț Groza, consilieri locali și județeni, Sorina Ciurlea, consilier județean și președinte OFL Timiș, Andrada Iova, președinte TNL Timișoara.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *