O cunoscută și îndrăgită inspectoare din IȘJ Timiș are nevoie de ajutorul nostru!

O cunoscută și îndrăgită inspectoare din IȘJ Timiș are nevoie de ajutorul nostru!

O cunoscută și îndrăgită inspectoare din IȘJ Timiș are nevoie de ajutorul nostru!

A muncit cu un devotament rar întâlnit, de dimineața până la ore târzii ale serii, fără să se plângă colegilor de boala nemiloasă de care suferea. A făcut acest lucru până în ultimul moment, când nu s-a mai putut ridica de la birou ca să ajungă acasă în siguranță.

”Doamna Otu”, cum o știe toată lumea, a ajutat generații de profesori să răzbească prin hățișul complicat al metodologiei mobilității cadrelor didactice, sprijindu-și colegii să deslușească înțelesul textelor de lege, anevoioase până și pentru juriști. ”O enciclopedie de informații în managementul resurselor umane”, cum o descrie inspectorul școlar general Aura Danielescu, Daniela Otu a consiliat inclusiv studenți din anii terminali, ce se pregăteau să devină profesori, în vederea întocmirii corecte a dosarelor lor de înscriere pentru concursul național de ”titularizare”.

Răspundea cu precizie și amabilitate oricui avea nevoie să afle informații legate de pașii legali care trebuie urmați în procesul mobilității cadrelor didactice. Dar mai mult decât atât, ducea, din umbră, tot greul din inspectorat.

Acum, doamna Otu este cea care are nevoie de sprijin.

Diagnosticată cu cancer mamar, metastazat, Daniela Otu este în drum spre un spital din Turcia pentru o operație pe coloană care ar putea să o ajute în procedura oncologică, oferindu-i câțiva ani de viață.

În astfel de situații, orice sprijin, cât de mic, contează enorm.

Inspectorul școlar general al IȘJ Timiș, Aura Danielescu, face un apel către toți cei care ar putea da o mână de ajutor contribuind, astfel, la șansa doamnei Otu de a trăi:

„Binefacerea trece din mână în mână și se întoarce la cel ce a dat-o, de fiecare dată! Probabil, în mod discret, ați aflat deja de suferința colegei noastre Daniela Otu! Cuvintele par goale și sărace atunci când vorbim despre Dana Otu! În toți acești ani, doamna Otu, așa cum o știu cei mai tineri profesori, dar și noi, cei care o cunoaștem parcă de o viață, a slujit cu un devotament rar întâlnit, instituția ISJ Timiș și indirect, toate școlile din județ. Nu cred că sunt mulți cei care nu au auzit de ea, cei care nu au primit vreun sfat, cei care nu au luat contact cu această femeie calmă, serioasă, neobosită și o enciclopedie de informații în managementul resurselor umane.

Suntem atât de mulți angajați în sistemul de învățământ din Timiș, oameni de bine în județul Timiș și nu numai, încât, dacă fiecare dintre noi ar rupe o sumă modică, foarte mică, pentru ea s-ar aduna foarte mult!

Astăzi, la ora 17,00, va decola spre Turcia, avionul ambulanță, ce o va duce spre o șansă, pe care din suflet ne dorim să o primească! Ne rugăm la bunul Dumnezeu pentru ea, o purtăm în gând și în rugăciune și atât cât putem fiecare dintre noi, am convingerea că vom ajuta!

Dragi colegi,

Dăruind generos, veți primi generos și veți fi răsplătiți de bunul Dumnezeu generos.

Daniela nu știe de gestul nostru, pentru că, în mod sigur l-ar refuza! Noi știm însă că lucrurile, pe care le ținem în mână ni le pot smulge și soarta și nedreptatea, binefacerea însă dăinuie chiar după ce s-a pierdut obiectul care a purtat-o!

Vă îmbrățișez pe toți cu drag, cu respect și multă recunoștință!

Contul colegei noastre este:

RO33INGB0000999900471737 (cont DANIELA OTU)”.

CITEȘTE ȘI: Dispar piețele agroalimentare din Timișoara


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

8 thoughts on “O cunoscută și îndrăgită inspectoare din IȘJ Timiș are nevoie de ajutorul nostru!

 1. Ar trebui să ne amintim cât ne-a ajutat atunci când am avut nevoie, cu cât profesionalism și cu cât calm ne-a îndrumat când am avut momente mai grele în nebunia birocratică din educație.
  Și să îi oferim, la rândul nostru, o dovadă de omenie pentru că acum ea este cea care are nevoie.

  1. O mare doamna!
   Un om desăvârșit profesional .
   Multa sănătate, când pentru om pare imposibil, Dumnezeu face sa fie posibil. Doamne ajuta.

 2. Sanatate si putere de lupta dnei Otu. Ce nu vede sau nu vrea inspectorul numit politic sunt zecile de milioanele de lei sifonati pe sediul ISJ sau pe licitatii cu lucrari ‘castigate’ de firmele clientelare de partid. Cu acesti bani se pot plati si astfel de interventii medicale

 3. Multă ,multa sănătate o doamna de excepție o profesionistă, blândă,amabila ne a ajutat pe toți cadre didactice care i-am cerut ajutorul Ne rugăm la Dumnezeu să-i lungească anii.Este nedrept să aibă aceasta boala stresul și a spus cuvântul!

 4. Din toată inima , din tot sufletul îi doresc să se însănătoșească! Bunul Dumnezeu să îi redea sănătatea, prin implicarea medicilor și a noastră! Din toată inima îi doresc sănătate, încredere , putere, credință , speranță! Si eu am trecut prin această încercare, am fost și eu ajutată , prin medici și semeni, de la Dumnezeu, iar acum sunt mult mai bine! Voi contribui spre ajutorarea Doamnei Otu din tot sufletul! Doamne, ajută-i!

 5. Sindicatele din Educație ar trebui să se mobilizeze pentru a susține financiar costurile pentru tratamentul și operația doamnei inspector. Nu cred ca este vreun cadru didactic din județul nostru care să nu o aprecieze pe doamna Otu.🙏❤️

  1. La nivelul județului membrii de sindicat primesc și în acest moment ajutor. Nu este ok să primească mai mult decât un membru oarecare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *