O comună timişeană se pregăteşte pentru marea asfaltare

O comună timişeană se pregăteşte pentru marea asfaltare. Actualul primar a ajuns în această poziție, fiind preferat de către cetățeni la alegerile locale, după ce a mai îndeplinit funcția de consilier local și de viceprimar, în două mandate anterioare.

Înainte de a se implica în administrația publică a mai lucrat la Calor și în unități industriale din Buziaș și din Timișoara. Este de loc din satul Căpăt, comuna Racovița.

În urma căsătoriei, Dănuţ Drăghici s-a stabilit la Nițchidorf, comuna în cauză. Își dorește să facă numai lucruri „frumoase și bune” pentru comunitate, după cum reiese din prezentarea succintă a ideilor din campania electorală cu care și-a convins actualii concetățeni.

Bunele intenții și entuziasmul sunt bune în administrație, dar nu suficiente, mai ales într-o comună care nu încasează venituri încât să-și poată realiza prin forțe proprii investițiile publice necesare pentru a se updata la timpul trăit. La primărie are parte de o echipă tânără și aproape completă, dornică să se implice în problemele comunității. Lipsește din schemă doar secretarul comunei și mai este vacant, de două săptămâni, și un post de mecanic de întreținere.

Printre proiectele fără de care nimic nu se poate bifa la capitolul realizări, cele mai importante rămân cele legate de drumuri, cele trei localități componente ale comunei având doar în mică parte rezolvate străzile.

Unul dintre cele cinci proiecte pe care administrația comunei le-a depus pentru obținerea de finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală se referă, de aceea, la asfaltarea a 10,2 kilometri de străzi interioare în Nițchidorf, Blajova și Duboz, adică pe întreaga lungime rămasă de modernizat a acestora.

Un alt proiect pentru obținerea de fonduri de la guvern este dedicat, de asemenea, tot drumurilor. De astă dată se are în vedere asfaltarea unui drum agricol, care să facă legătura cu drumurile județene din Caraș-Severin. Acest proiect se află în pregătire și urmează să fie depus.

Prin urmare, primul pas spre realizări, noul primar din Nițchidorf l-a făcut. Dacă vine finanțarea, atunci urmează ceilalți pași. Până atunci și bunele intenții… pavează drumurile, nu-i așa?


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns