O comună timişeană se modernizează, pentru atragerea tinerilor în zonă

pischia 4

În comuna Pişchia încă mai sunt multe de făcut, cu toate că lumea rurală s-a modernizat. Majoritatea localnicilor, a celor care nu sunt pensionari, muncesc în agricultură sau fac naveta la Timişoara sau la Giarmata, la firmele de pe raza celor două localităţi. O altă parte din populaţia activă e plecată în străinătate la muncă, cei mai mulţi ducându-şi traiul în Italia, Spania, Germania sau Anglia.
CITEŞTE ŞI: Investiţie de 1,5 milioane de lei pentru iluminatul public dintr-o comună timişeană

Pe Programul Naţional de Dezvoltare Locală a fost depus un proiect care viza modernizarea şi reabilitarea şcolii din Bencecu de Sus. În prima etapă acesta nu a fost aprobat, însă reprezentanţii primăriei din localitate încă mai speră că va fi finanţat.

CITEŞTE ŞI: Mircea Badea a dezvăluit ce salariu are!

În Pişchia şi în Bencecu de Sus se impune ridicarea urgentă a două grădiniţe noi. Ca urmare au fost depuse două proiecte la Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR). Acestea au primit fi nanţare, suma totală fi ind de 500.000 de euro.

În cel mai scurt timp vor începe și primele lucrări, fi ecare unitate de învățământ preșcolar urmând să aibă două grupe. Gheorghe Jurj, viceprimarul din Pișchia, ne-a precizat că actualele locaţii ale grădiniţelor sunt improprii, deorece clădirile au aproape o sută de ani.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns