Asfaltarea drumului spre satul de vacanţă Sălciua Nouă, posibilă în viitor

gheorghe jurj vice pischia

La Pișchia un proiect de asfaltare este aproape de finalizare, iar altul așteaptă să înceapă. Astfel, în derulare se află cel prin care sunt modernizați șase kilometri de străzi, investiția publică fiind finanțată cu aproape 3,2 milioane de lei din fonduri guvernamentale, prin prima listă a Programul Național de Dezvoltare Locală. Viceprimarul Gheorghe Jurj (foto) a declarat că lucrările sunt executate în proporție de 90 la sută.

În licitație se găsește cel de-al doilea proiect, prin care urmează să mai fie asfaltați cinci kilometri de carosabil stradal, în toate satele componente ale unității teritoriale (Pișchia, Murani, Bencecu de Sus și Bencecu de Jos), cu excepția așezării de vacanță Sălciua Nouă, unde numărul familiilor care locuiesc permanent este foarte mic și în care drumurile sunt doar pietruite.

De menționat că primăria ar fi dorit să reabiliteze și drumurile de legătură dintre reședința comunei și aceste localități, dar finanțarea de la guvern pe care a mizat nu a mai venit. Cum însă se așteaptă și alte ture de alocări de fonduri în anii următori, speranța ca aceste obiective să fie realizate în viitor renaște.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “Asfaltarea drumului spre satul de vacanţă Sălciua Nouă, posibilă în viitor

  1. Nu a-ți făcut nimic pt.satul Sălciua, nu iluminat ,nu ridicat gunoi,nu drumuri ,acum vreți să-l transformați într-o groapă de gunoi. După furtuna din 17.09.2017 școala e 50% descoperită,fostul dispensar la fel .Deci tovarăși lor edili ai comunei nu vă bărbieriți pe uscat prin presă. A să nu uit la rugă satului prezenți întotdeauna.Rușine.

  2. Apropo drumul pietruit? Dar nu de primărie și nu pe toate ulițele satului. Tovarăși conducători o mașină de piatră de când nu a mai văzut acel drum pietruit? La intrarea în sat există un loc unde te afunzi cu mașina până la telescoape sau îți rămâne catalizatorul acolo.Lăsa-ți fala la fapte.

  3. Un sat abandonat cu premeditare de catre primarie;primarul nu se fereste sa declare ca nu-l intereseaza Salciua Noua pentru ca nu sunt prea multi votanti.Drumul este dezastuos;pe unele strazi nu poate urca nici tractorul daca ploua(fereasca Dumnezeu sa fie nevoie de o salvare intr-o zi cu ploaie);la iluminatul stradal becurile arse schimbate dupa un an;zeci de caini circula liberi;cai si magari nesupravegheati lasati liberi prin sat.
    Ce ar putea schimba atitudinea primariei?Un mare necaz,un cutremur,o inundatie……

Lasă un răspuns