O comună timișeană își extinde intravilanul

birda 6

Comuna Birda are patru localități componente – pe lângă reședință, satele Mânăstire, Sângeorge și Berecuța. Dacă în cel de urmă, înnoirea la întrecere a localnicilor te surprinde, și în celelalte s-au construit case noi ori au fost renovate altele.

CITEȘTE ȘI: Derapaj la Digi 24, fără ca moderatorul să intervină! Cristian Tudor Popescu, mesaj pentru timișeanul Mihai Șora: ‘Să mori tu’

Aflându-se printre comunele care și-au rezolvat în întregime problemele de infrastructură, Birda de astăzi se înfățișează ca un șirag de patru sate urbanizate.

Orice entitate care se respectă, însă, nu se gândește numai la prezent, ci și la viitor. Dacă vorbim de prefigurarea acestuia, cel mai bine îl înfățișează noul Plan urbanistic general (PUG), aflat în curs de implementare.

Astfel, în acest document se prevede extinderea intravilanului în fiecare dintre cele patru sate. La Birda, de exemplu, suprafața actuală intravilană va spori cu circa 10-15 procente.

Noile perimetre sunt destinate atât construirii de locuințe, cât și conturării unor zone de dezvoltare industrială.

Toată această viziune pornește de la prezent, dar e cu gândul viitor, pentru că noul PUG prefigurează necesitățile generației următoare.

Extinderile de intravilan sunt doar un prim pas pentru dezvoltarea socială și economică viitoare, pentru aceasta urmând a fi întocmite planuri de urbanism zonale, atunci când comunitățile locale vor avea nevoie.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *