O comună iubită… acolo sus

comlosu mare 3

Comloșu Mare pare a fi o comună iubită… acolo sus. Nu chiar ca altele, dar totuși… Spunem aceasta, având în vedere că doar prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) a prins deja trei finanțări consistente.

Cu prima, în valoare de 11,5 milioane de lei, a asfaltat mai multe stăzi în cele două Comloșuri, Mare și Mic. Cu a doua, în sumă de aproape 2,2 milioane de lei și-a centralizat resursele de apă și a realizat rețeaua din satul aparținător.

Pe a doua listă a aceluiași program guvernamental, comuna este cu prinsă cu o nouă investiție de anvergură, de acestă dată pentru extinderea canalizării, în valoare de 18,5 milioane de lei. Autoritatea publică, zilele trecute, lucra din greu la acest proiect, ca nu cumva să-l rateze, fiind foarte important pentru comunitatea locală care își dorește să trăiască la standarde moderne.

Dacă e să comparăm cum arăta, cu doi ani înainte ca România să fie primită în UE, în 2005, când a câștigat titlul de „sat european” pentru activitățile sale comunitare, diferența e acum ca de la periferie până la jumătatea distanței până la centru, asta dacă ne referim strict la infrastructura locală.

Cum însă autoritățile fac proiecte în continuare, în următorii ani, comloșenii vor fi cu adevărat în Europa civilizată și la ei acasă, nu doar acolo unde unii dintre ei muncesc.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “O comună iubită… acolo sus

    1. Cred ca aia ar trebui sa fie o șosea, nu o pista de biciclete. Banii pentru cealaltă banda i-o băgat primarul în buzunar. 🙂 🙂

Lasă un răspuns