O comună din vestul ţării are cea mai frumoasă primăriţă din ţară – FOTO

O fostă producătoare de emisiuni la MTV, Irina Onescu, a părăsit Bucureştiul în urmă cu câţiva ani şi s-a instalat într-un sat din vestul ţării, cu 500 de locuitori.

Are 31 de ani şi a fost aleasă cu doar trei voturi în plus faţă de principalul său contracandidat, ea spunând că a fost ”o curiozitate” pentru mulţi localnici, pentru că s-a diferenţiat de restul candidaţilor prin modul de a-i aborda pe oameni.

primar Petris„Foaie verde lămâiţă, Irina e primăriţă”. Doi copii din sat i-au transmis Irinei Onescu această rimă, după ce a câştigat alegerile pentru funcţia de primar în comuna arădeană Petriş, aflată la o sută de kilometri de municipiul Arad şi care are puţin peste 1.500 de locuitori. A lucrat pentru MTV, unde a produs emisiunea MTV Passport, iar ulterior a organizat în ţară festivaluri de muzică. Acum, spune că este decisă să îşi ia în serios atribuţile de primar.

Irina Onescu nu este din Petriş. Nici măcar din judeţul Arad. S-a născut şi a crescut în Bucureşti, unde a învăţat la Colegiul Naţional ”Gheorghe Lazăr”, iar apoi a urmat Facultatea de Jurnalism a Universităţii Bucureşti.

În 2008, la 23 de ani, a început o afacere pe cont proproiu. ”Mi-am înfiinţat propria firmă de producţie audio-video. Un an mai târziu rula în premieră pe micile ecrane ale postului MTV România o miniserie intitulată MTV Passport. Am străbătut atunci 11 ţări în 11 zile, iar formatul a documentat aventurile noastre din timpul călătoriei”, povesteşte Irina pentru news.ro.

Cu toate că Bucureştiul avea să-i rezerve o carieră, sufletul Irinei Onescu a rămas undeva în judeţul Arad, la Petriş, un sat cu 500 de locuitori, în care a ajuns pentru prima dată la vârsta de doi ani.

”I-am însoţit pe părinţi în delegaţiile pe care le aveau în vestul ţării. Ei sunt geologi, astfel că împreună cu ei şi cu fratele meu mai mare, Filip (34 de ani), am colindat de mică toţi munţii din bazinul Văii Mureşului. Deşi nu avem rădăcini în zonă, ne-am îndrăgostit iremediabil de aceste meleaguri şi de oamenii locului, iar în 1991 părinţii au decis să cumpere o casă bătrânească în satul Petriş. De atunci, toate vacanţele le-am petrecut aici”, spune primăriţa.

În 2011, bucureşteanca a revenit la Petriş, unde a decis să se stabilească definitiv. Nu a lăsat, însă, afacerile şi a devenit organizator de evenimente, mai ales festivaluri de muzică: ”Am pus bazele unui proiect original: Route68 Summerfest. Este vorba despre un festival care s-a desfăşurat La Gurasada Park (judeţul Hunedoara) în perioada 2011-2014. Zdob şi Zdub, Cargo, Vama, Paraziţii, Viţa de Vie, Suie Paparude, Guess Who şi multe alte nume cunoscute, în total peste 80 de artişti, au concertat pe scena evenimentului de-a lungul celor patru ediţii”.

Din 2014, dorind să promoveze satul Petriş, organizează un maraton de ciclism ”pentru ca oameni din toate colţurile ţării să vină să admire frumoasa vale a Petrişului”. Aşa s-a născut ”Drumul Regelui”, un eveniment care anul acesta a sărbătorit cea de-a treia ediţie.

Chiar dacă nu face parte din niciun partid, Irina crede că va avea sprijinul tuturor consilierilor locali. Sau poate tocmai pentru că nu este membru de partid. Dar şi pentru că are planuri foarte mari pentru comună: ”Sunt convinsă că toate proiectele pe care doresc să le derulăm vor aduce acele oportunităţi de mult aşteptate. E timpul să înţegram şi satul românesc în Uniunea Europeană”.

Ea îşi doreşte să îmbunătăţească radical infrastructura comunei, pentru a atrage investiţii străine. Irina Onescu este decisă să depună cât mai multe proiecte pentru obţinerea fondurilor europene neramburasbile, considerând că este şansa cea mai mare pentru cele şase sate de care trebuie să se îngrijească: Petriş, Ilteu, Selişte, Corbeşti, Roşia-Nouă şi Obârşia.

Sursa: news.ro


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns