O comună din Timiș va avea un centru medical modern

Un centru medical modern reprezintă una dintre ţintele edililor comunei Jamu Mare, iar investiţia se află în faza execuţiei.

În acest an, clădirea va ajunge în stadiul „la roşu”, iar finisajele vor fi finalizate în prima parte a anului viitor.

Imobilul (foto), aflat în proprietatea primăriei, este unul vechi, având pe vremuri diverse destinaţii, printre care cele de atelier mecanic şi de sală de mese, înainte de a se degrada până la punctul în care a devenit neutilizabil.

„Probabil în octombrie vom ajunge să acoperim clădirea, iar în primăvară am putea s-o dăm în folosinţă. Va avea două cabinete de medicină generală şi unul de stomatologie”, afirmă Valeriu Filipiac, primarul comunei Jamu Mare.

Este o comună de dimensiuni destul de mari, având 3.100 de locuitori, dintre care ceva mai mult de jumătate domiciliază în satele aparţinătoare Clopodia, Ferendia, Gherman şi Lăţunaş.

Este nevoie, în consecinţă, de condiţii propice pentru acordarea asistenţei medicale, iar acest lucru se va întâmpla după finalizarea centrului medical. Neizbutind să obţină finanţarea prin Programul Naţional pentru Dezvoltare Locală, primăria a trecut la treabă pe cheltuiala proprie.

1 Comments
Olah 11/09/2017
Hm... placa si mansardare dar nu se vede nicio consolidare serioasa, doar caramida!