O comună din Timiş va avea centură rutieră. Lucrările au început deja

giera

O comună din Timiş va avea, peste circa doi ani, o variantă rutieră ocolitoare. Începutul a fost deja făcut, chiar dacă este vorba numai despre un drum pietruit, care nu ocoleşte complet satul.

Bucata de drum a fost amenajată de o companie cu capital italian, care exploatează silozuri cu capacitatea totală de 55.000 de tone şi deţine, tot la Giera – comuna cu pricina – , o fabrică de ulei de floarea-soarelui.

CITEŞTE ŞI: Dan Negru, întâlnire cu Mitropolitul Banatului

Tocmai aceste capacităţi economice, însă, au dat naştere unui trafic greu pe raza localităţii, astfel încât edilii au decis să treacă la o investiţie serioasă, într-o centură rutieră.

„Se circulă cu maşini mari, mai ales cu tiruri, ceea ce provoacă probleme pentru străzile noastre, dar şi pentru casele destul de vechi, care au de suferit.

giera 1

Am hotărât că este nevoie de o centură prin partea de sud a localităţii. Drumul ocolitor va fi asfaltat şi va putea prelua traficul greu. Sunt mai multe formalităţi de parcurs şi ne încurcă puţin şi faptul că drumul va trece printr-o păşune, astfel că va trebui să oferim teren la schimb. Un termen realist pentru finalizarea investiţiei este anul 2019″, susţine Radu Vicol, primarul comunei Giera.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “O comună din Timiş va avea centură rutieră. Lucrările au început deja

  1. Cu alte cuvinte, constructia de drumuri este in mana capitalistilor italieni… Parca era vorba ca nu ne vindem tara… Si unde nu-s firme italiene, nu se face nimic. Asta-i dreptate?

Lasă un răspuns