O comună din Timiş a ratat o finanţare de peste 3.000.000 de lei! Cum a fost posibil?

Dacă mergi la Parța, poți afla, când e vorba de canalizare, că opt luni din anul 2016 au trecut degeaba. În plus, s-a ratat și finanțarea de peste 3 milioane de lei care ar fi venit în 2016 de la Ministerul Dezvoltării. Cum a fost posibil?

Răspunsul dat de autoritățile locale este simplu: contestarea licitației pentru executarea lucrărilor. Lucrurile sunt însă ceva mai complicate. Trebuie spus că licitația organizată în aprilie a fost una cu mare înghesuială la depus oferte, 27 de firme dorind să și-o adjudece.

Crimă cu premeditare? Una din trei femei primește un diagnostic fals de cancer de sân!

A fost desemnată câștigătoare cea de pe locul trei, dar rezultatul a fost contestat de compania de pe locul șapte. A urmat un proces încheiat la Curtea de Apel, cu verdict neclar, și o soluție dată de Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor în coadă de pește. Într-un final, a fost anulată licitația, urmând să fie reluată întreaga procedură în perioada următoare.

Lacătul din curtea şcolii închide şi sănătatea copiilor

Prin urmare, comuna Parța va avea canalizare cu cel puțin un an întârziere. Cauza poate fi căutată în imperfecțiunile legislației din domeniul achizițiilor publice, dar și în comportamentul competitorilor la licitații.

De ar fi singurul exemplu de acest fel, n-ar fi cine știe ce problemă, dar investițiile de acest fel, de anvergură, atrag firmele de profil. Fiind vorba de bani mulți, concurența devine acerbă.

Pensionarii, scutiți de la plata CASS

Până la urmă, doar una dintre ele poate câștiga, ceea ce stârnește nemulțumire, uneori de nestăpânit, chiar și de acolo de unde nimeni nu se așteaptă, ca în cazul prezentat, unde contestatare nu au fost firmele de pe primele două locuri, din fața celei desemnate câștigătoare, ci una clasată la patru poziții după aceasta.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “O comună din Timiş a ratat o finanţare de peste 3.000.000 de lei! Cum a fost posibil?

Lasă un răspuns