O comună din apropierea Timișoarei… o adevărată ispită…

Excedent cu folos la Orțișoara

Tentaţia multor timişoreni de a-şi construi locuinţe în mediul rural este tot mai mare.

Se remarcă faptul că principala condiţie pentru ca o comună să fie preferată este distanţa faţă de Timişoara, aşa explicându-se migrarea multora către localităţile periurbane, transformate în adevărate cartiere ale municipiului de pe Bega.

Încet-încet, însă, se simte o emulaţie şi pentru alte comune, care, chiar dacă sunt la o distanţă puţin mai mare, prezintă alte avantaje, legate de preţ şi de condiţiile de locuit.

Din Orţişoara, de exemplu, chiar dacă sunt 24 de kilometri până la Timişoara, distanţa este parcursă mai repede decât din localităţi aflate mai aproape de reşedinţa de judeţ, drumul fiind refăcut în totalitate şi neexistând prea multe restricţii de viteză.
Orţişoara este o ispită şi datorită infrastructurii aflate în transformare: până anul viitor, va fi finalizată asfaltarea, iar în trei ani, întreaga localitate va fi racordată la canalizare.

Este de la sine înţeles că populaţia este în creştere, numărul celor care locuiesc aici fiind de 4.500, cu un trend crescător de la an la an.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *