O comună de lângă Timişoara, ocolită de investitori. Vezi de ce

jebel 4

La nici 25 de kilometri de Timişoara se află comuna Jebel, una dintre localităţile care pe timpuri era dintre cele mai prospere. Vremurile de odinioară au apus, însă nici acum oamenii locului nu se pot plânge de sărăcie.

Cei mai mulţi lucrează în oraşul de pe malurile Begăi, mai ales pentru că cele mai multe investiţii s-au dezvoltat pe platforma industrială din zona Timişoara-Şag.

aurel popa viceprimar JebelAurel Popa, actualul viceprimar, cel care a mai ocupat această funcţie între anii 2004- 2008, ne-a declarat că, în urmă cu 12 ani, o mulţime de investitori au venit în comună pentru a vedea care sunt oportunităţile existente.

„Din păcate, la vremea aceea nu aveam canalizare şi nici gaz. Tocmai din această cauză am pierdut startul… Nu exista infrastructura necesară”, precizează viceprimarul. De-abia acum, reţeaua de canalizare, în lungime de zece kilometri, a fost finalizată, iar staţia de epurare a devenit funcţională.

Urmează ca, împreună cu Aquatimul, să întocmim un proiect pentru a beneficia de finanţare europeană şi să mai construim 20 de kilometri de reţea, pentru a beneficia de această facilitate.

Am făcut deja probele, instalaţia funcţionează perfect, urmează să efectuăm branşamentele”, a precizat vicepremierul. Cât despre introducerea reţelei de gaz metan în Jebel, acest lucru, la ora actuală, este imposibil, din cauza costurilor foarte ridicate.

„În anul 2004 a existat o firmă care a rezolvat problema gazului în comunele Peciu Nou şi Şag, însă la Jebel aceasta s-a retras în favoarea Petromului, care mai apoi a renunţat.

În aceste condiţii localnicii sunt nevoiţi să se încălzească la… teracotă.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *