O comună de lângă Timișoara investește în educația copiilor

gradinita giarmata

Consilierii locali ai comunei Giarmata au adoptat, recent, trei hotărâri care vizează cea mai importantă dintre investițiile oricărei comunități: copii, educația lor. Astfel, sunt sprijinite și tinerele familii cu posibilități materiale
scăzute.

„Mai mulți copii în comuna Giarmata” este titlul primului program adoptat de consilieri, care vizează acordarea de la
bugetul local a sumei de 500 de lei pentru fiecare familie în care vine pe lume un copil. Familiile vor beneficia de acest program cu condiția ca măcar un părinte să aibă domiciliul pe raza unității administrativ-teritoriale Giarmata.

„Grădinița pentru toți” sprijină familiile cu posibilități materiale scăzute care au copii înscriși în învățământul preșcolar. Programul constă în suportarea de la bugetul local a taxelor legate de grădiniță, beneficiari fiind preșcolarii cu frecvență zilnică, proveniți din familii ale căror venituri cumulate nu depășesc două salarii minime pe economie.

Cel de-al treilea program, „Școala pentru toți”, este destinat elevilor care urmează cursurile școlilor de pe
raza comunei Giarmata și constă în acordarea sumei de 140 de lei pentru achiziționarea de rechizite școlare; de acești bani pot beneficia elevii care provin din familii ale căror venituri cumulate nu depășesc două salarii minime pe economie.

Deja, pentru suma de 500 de lei, au fost depuse nouă cereri. Programul „Grădinița pentru toți” are șapte beneficiari, iar „Școala pentru toți”, patru. „Suntem conștienți de importanța pe care o are o educație sănătoasă în dezvoltarea unei societăți, astfel că ne propunem să susținem tinerele familii și să facilităm accesul tuturor copiilor la educație”,
declară Virgil Bunescu, primarul comunei Giarmata.

Grădiniță modernă pentru o sută de preșcolari

În prima jumătate a acestui an, la Giarmata a fost reabilitată grădinița cu program prelungit, valoarea proiectului
ridicându-se la două milioane de lei. Unitatea are patru module, înglobând câte o sală de clasă și una de mese. Grădinița este frecventată de o sută de preșcolari, alți șapte copii fiind înscriși pe lista de așteptare. O altă grădiniță cu program prelungit urmează să se construiască în comună, mai precis în cartierul Primăverii. Aceasta va avea o capacitate de 120 de locuri, investiția, în valoare de 500.000 de euro, fiind asigurată din fonduri europene.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.