O comună bănăţeană atrage turişti din Ungaria. FOTO

Cea mai vestică comună din România, aflată în apropierea frontierelor cu țările vecine Ungaria și Serbia, oferă locuri inedite de recreere pentru tineri. Cu o populație de circa 1.500 de locuitori și un ambient rural, comparabil cu cel din Occident, comuna Beba Veche concurează cu satele maghiare învecinate.

În satul Cherestur – cu o populație preponderent de etnie maghiară – a fost amenajat un mini-parc de aventură. Pe o suprafață de 1.500 de metri pătrați puși la dispoziție de administrația locală, o firmă a amenajat gratis câteva trasee și a dotat locul toate cele necesare pentru a crește adrenalina. Numărul mic de tineri existent în localitate – circa 30 de copii de la unu la 18 ani – face ca parcul de aventură să fie pus mereu la dispoziția turiștilor. În plus, traficul auto foarte redus în zonă invită la practicarea ciclismului.

”Vecinii din Ungaria vin pe biciclete în număr foarte mare. În unele zile înregistrăm și 200 de vizitatori”, mărturisește primarul Ioan Bohancanu. De asemenea, în localitate, a fost amenajat și un teren de fotbal cu gazon, urmând a se realiza și unul sintetic. ”Intenționăm să facem foișoare și să amenajăm un loc de recreere”, spune edilul-șef de la Beba Veche.

Pentru cei care s-au aventurat la practicarea sportului în zonă sau doar au încins un grătar, la Beba Veche există posibilitatea de a face un duș cu apă termală. ”Am amenajat locul și seară de seară între 20 și 50 de persoane vin în acest loc. Temperatura apei este de 37 de grade. Avem trei dușuri, patru vestiare și două bănci”, precizează Ioan Bohancanu.
FOTO
Căile de acces spre comună sunt în mod exclusiv auto, pe DJ 682 Beba-Veche – Sânnicolau Mare (32 kilometri). Cea mai apropiată cale ferată este la gara din Dudeștii-Vechi, aflată la 26 de kilometri. Distanța față de Timişoara este de 101 kilometri.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “O comună bănăţeană atrage turişti din Ungaria. FOTO

Lasă un răspuns