O companie chineză furnizează echipamentele de control de pe noul terminal al Aeroportului Timişoara

ajutor de stat

Lucrările la noul terminal al Aeroportului Internaţional „Traian Vuia” din Timişoara sunt în plină desfăşurare. Investiţia se derulează printr-un proiect cofinanţat de Fondul European de Dezvoltare Regională.

Noul terminal pentru plecări internaţionale va fi dezvoltat până la sfârşitul anului 2023, în urma unei investiţii de aproximativ 200 de milioane de lei (40,4 milioane de euro).

Terminalul aeroportuar va acoperi 4.383 mp şi va susţine o creştere a capacităţii anuale de pasageri la circa trei milioane.

Echipamentele destinate controalelor pasagerilor şi a bagajelor la noul terminal ar fi furnizate, conform unor surse, de compania chineză Nuctech.

CITEŞTE ŞI: Rusia a atacat Ucraina. A început războiul

Potrivit newsweek.ro, care citează agerpres.ro, Lituania, ţară membră a NATO, a anunţat la începutul anului trecut că a interzis echipamentele destinate controalelor pe aeroporturi care sunt fabricate de compania chineză Nuctech, invocând îngrijorări pentru securitatea naţională.

Nuctech dorea să participe la licitaţii pentru contracte de livrare a echipamentelor de control în aeroporturile lituaniene.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns