O boală extrem de contagioasă face ravagii printre copii, în şcoli şi grădiniţe

O boală extrem de contagioasă face ravagii printre copii, în şcoli şi grădiniţe

O boală extrem de contagioasă face ravagii printre copii, în şcoli şi grădiniţe

După valul de viroze care a umplut camerele de gardă din toată ţara, este epidemie de scarlatină în şcoli şi grădiniţe. Boala este extrem de contagioasă şi poate veni cu complicaţii grave dacă nu este tratată corect.

Ca și măsuri de prevenție sunt cele clasice, cu care ne-am obișnuit din perioada pandemiei: păstrarea distanței, dar și spălatul foarte des pe mâini, în cazul copiilor foarte mici, pentru că acolo, în comunitățile de la grădiniță, dar și de la școală, se transmite foarte ușor această boală.

Afecțiunea este extrem de contagioasă, iar părinții, dacă văd semne, cum ar fi apariția unor bubițe roșii la nivelul pielii, dacă acel copil face febră și dacă are inflamație cu durere la nivelul gâtului, sunt sfătuiți să meargă neapărat la medic și să nu administreze medicamente acasă, conform observatornews.ro.

În cazul scarlatinei vorbim despre o complicații a unui streptococ betahemolitic de tip A, iar pentru această boală, medicii dau tratament cu antibiotice. După primele două zile de la începerea tratamentului cu antibiotic, copilul nu mai este contagios. În primele zile, însă el trebuie retras din comunitate, astfel încât boala să nu se răspândească.

CITEȘTE ȘI: Vorbărie multă, soluții zero! Apar semne de revoltă în USR Timiș

Boala este specifică acelor copii cu vârste de la 5 și până la 14 ani, dar sunt situații când acest streptococ este transmis mai departe și către adulți. Prin urmare, și părinții pot lua această bacterie.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *