O boală asociată cu infertilitatea face ravagii în rândul femeilor. Medicii caută soluţii, la Timişoara

ginecolog 1

Asociația ”Eu și Endometrioza” organizează, în data de 20 septembrie, conferința internațională “Endometrioza – Abordări terapeutice și de diagnostic. Actualitate și Perspective” ce va avea loc la Centrul Regional de Afaceri Timișoara (CRAFT).

Evenimentul face parte din seria conferințelor medicale pe care asociația le organizează pentru informarea pacientelor din România fiind, de altfel, prima conferință internațională de acest gen dedicată pacientelor de la noi din țară.

Și-au anunțat participarea specialiști de renume, atât de pe plan internațional, cât și de la noi din țară, deschizători de drumuri în ce privește tratamentul chirurgical și managementul acestei patologii. Astfel, printre invitați se numără dr. Ceana Nezhat din SUA (medic primar chirurgie ginecologică, fondator al ”Nezhat Medical Center” din Atlanta, specializare în tratamentul chirurgical minim invaziv al endometriozei severe a diferitelor organe, specialist în infertilitate, precum și în reconstrucție urologică și pelviană), prof. dr. Gernot Hudelist din Austria (medic primar obstetrică ginecologie, specialist în diagnosticul și terapia endometriozei, fibroamelor și bolilor ovariene, chirurgia tumorilor ginecologie și îngrijire prenatală), dr. Attila Bokor din Ungaria (medic primar obstetrică – ginecologie, specializare în diagnosticul semi invaziv al endometriozei, chirurgie ginecologică oncologică și îngrijire prenatală, doctor în medicină), alături de specialiștii români dr. Voicu Simedrea (medic primar obstetrică–ginecologie, specializare în chirurgia și tratamentul endometriozei, fondator EndoInstitute Timișoara), dr. Radu Maftei (medic specialist obstetrică ginecologie, specializare în tratamentul endometriozei și F.I.V. sub diagnostic de endometrioză) și dr. Denisa Tișea (medic specialist radiologie imagistică, specializare în imagistica pentru endometrioză).

CITEŞTE ŞI: Atenţie, plata cu cardul s-a schimbat! Care sunt noile cerințe

Una dintre cele mai frecvente probleme de sănătate asociate cu infertilitatea, endometrioza este o afecțiune cronică recidivantă cu o incidență de zece la sută în rândul femeilor. Boala se manifestă uneori prin sângerări abundente și crampe similare celor menstruale.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns