O activistă rusă şi-a cusut gura în semn de protest faţă de războiul din Ucraina

activista

Activista rusă Nadejda Saifutdinova, din oraşul Ekaterinburg, din Urali, a făcut un gest şocant pentrua atrage atenţia asupra agresiunilor care au loc în Ucraina.

Femeia şi-a cusut gura în semn de protest faţă de campania militară rusă, a anunţat miercuri organizaţia neguvernamentală OVD-Info.

Femeia a fost dusă la un comisariat de poliţie după ce a participat de una singură la o pichetare, cu gura cusută, la care a afişat o pancartă cu îndemnuri împotriva războiului.

„Nu putem să tăcem”, era unul dintre sloganurile înscrise pe pancarta sa.

„Au chemat o ambulanţă de la comisariat”, a declarat activista rusă pentru OVD-Info, organizaţia guvernamentală care contabilizează arestările care au loc pentru a opri manifestaţiile opoziţiei ruse în ţară, informează EFE.

Consiliul Europei acuză Rusia că recreează ororile celui de-al Doilea Război Mondial

CITEȘTE ȘI: Timișoara, surpriza neplăcută de pe piața imobiliară

Secretarul general al Consiliului Europei (CoE), Marija Pejcinovic, a declarat miercuri că Rusia a recreat ororile celui de-Al Doilea Război Mondial prin agresiunea sa asupra Ucrainei şi prin îndepărtarea de valorile care stau la baza organizaţiei paneuropene, transmite EFE, potrivit Agerpres.

Organismul a fost creat în urmă cu 73 de ani după cel de-Al Doilea Război Mondial, cu promisiunea ca un astfel de conflict să nu mai aibă loc niciodată.

„Pentru Ucraina, această promisiune nu s-a realizat. Nu este eşecul multilateralismului în sine, ci rezultatul orientării violente a unei ţări. Am îndrăznit să credem că astfel de imagini (de război) sunt de domeniul trecutului în Europa. Ne-am înşelat. Istoria s-a întors pe continentul nostru în cel mai crud mod cu putinţă”, a spus Marija Pejcinovic, conform observatornews.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns