Numărul pieţelor volante va creşte

În urmă cu câţiva ani, timişorenii au primit cu mult entuziasm ideea unor pieţe volante în care se asigură vânzarea produselor naturale, din gospodăria proprie a producătorilor agricoli.

Prima piaţă volantă apărută în Timişoara a fost cea din zona stadionului, care funcţionează şi în prezent şi are mare căutare. Ulterior s-au mai înfiinţat două, una în Piaţa Traian şi una în zona Lipovei.

Ambele s-au bucurat de mult interes din partea clienţilor, însă cea din zona Lipovei a trebuit să fie desfiinţată, din cauza că terenul pe care funcţiona nu aparţinea primăriei, ci Ministerului Educaţiei.

„Noi am amenajat suprafaţa necesară şi am făcut toate diligenţele către guvern pentru a găsi o modalitate legală ca acest teren să intre în proprietatea noastră.

Cum nu am primit nici un răspuns, am luat decizia să renunţăm la această piaţă volantă. Piaţa Badea Cârţan s-a mutat în Piaţa Traian şi a fost comasată cu cea volantă, spre nemulţumirea clienţilor de produse din gospodăriile proprii ale ţăranilor, totul reducându-se la un talmeş-balmeş.

Totuşi, există şi veşti bune, pentru că peste câteva săptămâni se va deschide încă o piaţă volantă, de data aceasta pe teritoriul comunei Dumbrăviţa, iar ceva mai târziu, în zona Steaua-Calea Şagului”, ne-a declarat Ştefan Constantin Sandu, consilier municipal.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns