Numărul de telefon fix va putea fi portat dintr-un județ în altul

Conform deciziei Agenției Naționale pentru Administrare și reglementare în Comunicații (ANCOM), utilizatorii care se vor muta dintr-un județ în altul vor putea să își păstreze numărul de telefon fix, inclusiv în situația în care se vor porta la un alt furnizor de telefonie.

CITEȘTE ȘI: Timișoreanca Alina Vidican e la pământ, totul se prăbuşeste în jurul ei! După despărţirea de Borcea, afacerile din SUA ale blondei au ajuns în ruină!

Renunțarea la semnificația geografică se va aplica numerelor de nouă cifre alocate pentru furnizarea de servicii de telefonie fixă.

În cazul acestor numere, indicativul de arie geografică din componența numărului (prefixul) nu va mai trebui să corespundă neapărat cu aria geografică în care este situat punctul terminal.

Decizia ANCOM va intra în vigoare în termen de 12 luni de la publicarea în Monitorul Oficial pentru ca furnizorii să aibă timp suficient pentru implementarea măsurilor necesare.

CITEȘTE ȘI: Accident mortal în vestul țării

Prin adoptarea ei, s-a urmărit să se asigure utilizatorilor posibilitatea de a beneficia de avantajele oferite de noile tehnologii, prin eliminarea restricțiilor aferente numerelor geografice care nu mai sunt justificate de motive tehnice sau comerciale.

Pentru că indicativul de arie geografică reprezintă o informație esențială în cazul asigurării serviciului de urgență, ANCOM stabilește prin decizia adoptată ca aceste numere să fie tratate la fel ca și cele independente de locație.

Acest lucru înseamnă că localizarea ariei geografice din care se inițiază apelul să se realizeze în cadrul convorbirilor cu apelantul.

Conform datelor Sistemului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă (SNUAU), numărul de apeluri primite de la numere geografice și numere independente de locație reprezintă doar aproximativ 20 la sută din apelurile recepționate, astfel încât tratarea similară a acestora nu va avea un impact major asupra funcționării serviciilor de urgență.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns