Numărul animalelor din gospodăriile timișene scade alarmant

gaini

Numărul animalelor din micile gospodării timişene este într-o continuă scădere.

Se constată efective mai puţine de porcine, de bovine, dar şi de păsări, cu toate că în cel din urmă caz există o oarecare fluctuaţie.

CITEȘTE ȘI: Video terifiant! Accident surprins de o cameră de bord. Ce manevre a făcut șoferița unui BMW

Singura categorie de animale care se menţine la un nivel numeric crescut este cea a ovinelor, explicaţia dată fiind de subvenţiile generoase care se acordă pentru creşterea mioarelor.

CITEȘTE ȘI: Ana, tânăra de 17 ani care a căzut de pe pasarela pietonală din gara Simeria, a rămas paralizată. Va fi transferată la Timișoara

adrian popa director dsv timis„Populaţia de la sate este îmbătrânită, foarte mulţi au plecat în striănătate, iar cei care se întorc nu mai sunt preocupaţi de creşterea animalelor”, explică situaţia directorul Direcţiei Sanitar-Veterinare Timiş, Adrian Popa.

CITEȘTE ȘI: Cum arăta timișoreanca Lavinia Pîrva, soţia lui Ştefan Bănică, înainte de operaţiile estetice

În ciuda mediatizării făcute unor specii de animale mai puţin cunoscute publicului larg, cum ar fi porcul vietnamez, se constată că tot vieţuitoarele clasice rămân preferatele bănăţenilor.

Un semnal pozivit este dat de fatpul că, în acest sezon, nu a existat nici un caz de trichineloză.

„Porcii s-au tăiat de Ignat, aşa că dacă ar fi fost să fie ceva neplăcut, până acum ar fi trebuit să avem semnale. E bine că lucrurile sunt sub control, pentru că nu avem probleme nici pentru alte categorii de animale”, spune Adrian Popa.

Şeful DSV Timiş aşteaptă bugetul pentru acest an, în care ar dori să realizeze unele investiţii necesare depistării rapide a unor boli. În acest sens, ar fi de mare folos un laborator de biologie moleculară.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns