Număr redus de cazuri de rujeolă în Timiș

Număr redus de cazuri de rujeolă în Timiș

Număr redus de cazuri de rujeolă în Timiș.

Rujeola nu este, în acest moment, o problemă stringentă în județul Timiș, deși la nivel național a fost declarată epidemie.

În prezent, sunt patru copii internați la Spitalul de Boli Infecțioase ”Victor Babeș” din Timișoara, diagnosticați cu rujeolă.
Boala nu a fost confirmată la nicio persoană adultă, însă, există un trend ascendent al infectărilor în rândul populației, spune purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Timiș, Cornelia Bubatu, citată de radiotimisoara.

CITEȘTE ȘI: Noiembrie, a şasea lună la rând cu recorduri de temperatură. Anul 2023 va fi cel mai cald înregistrat vreodată

“Situația cazurilor confirmate de rujeolă aflate în evidența medicilor are o evoluție ascendentă.

Cu toate acestea, numărul pacienților spitalizați în urma îmbolnăvirii este unul scăzut. Astfel, conform cifrelor raportate în luna decembrie, există patru pacienți, toți pediatrici, care au necesitat internare”, spune Cornelia Bubatu. Autoritățile monitorizează situația răspândirii rujeolei în rândul populației.

Ministerul Sănătății, alături de medicii de familie, derulează o campanie de informare a părinților, pentru a spori rata vaccinării.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *