Număr îngrijorător de mare al deceselor cauzate de gripă

deces gripa

Îmbolnăvirea prin infecții respiratorii acute raportată prin sistemul de supraveghere santinelă a avut o tendință descrescătoare față de perioada precedentă, situându-se sub nivelul minim prognozat de specialiști. Potrivit Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, în Timiș, activitatea gripală a evoluat cu cazuri sporadice.

De la începutul sezonului gripal au fost confirmate 11 cazuri de gripă în județul nostru. La nivel național, au fost înregistrate în total 1.404 cazuri de gripă și peste 100 de decese, de peste trei ori mai mult față de sezonul precedent.

”În prezent, avem internați cinci pacienți la care a fost confirmat diagnosticul de gripă. Dintre aceștia, trei – doi adulți și un copil – sunt în stare gravă, fiind la Terapie Intensivă. Aceștia sunt intubați și momentan nu pot respira singuri. La acești pacienți a fost identificat virusul gripal de tip A, care evoluează în pandemii și epidemii. Ca specialist, consider că procentul deceselor – două în Timiș – din totalul îmbolnăvirilor este enorm de mare. Din păcate, schimbările de vreme prognozate pentru zilele viitoare pot conduce la creșterea numărului de cazuri”, a precizat medicul Virgil Musta, purtător de cuvânt al Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie ”Victor Babeș” Timișoara.

Potrivit specialiștilor, gripa poate avea o evoluție nefavorabilă în cazul bolnavilor cu afecțiuni medicale cronice, cum ar fi: astmul bronșic, diabetul zaharat și obezitatea, dar și alte boli respiratorii, endocrine, cardiovasculare, nefrologice, hepatice, metabolice și neurologice, precum și în cazul în care sistemul imunitar este slăbit (din cauza unor maladii sau a unor tratamente).


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *