Nu vă lăsați păcăliți! O nouă metodă aplicată de escroci, în vestul țării

Escrocii sunt plini de idei, iar cei pe care îi iau în vizor drept victime se lasă, uneori, prea ușori păcăliți. Un hunedorean de 71 de ani a rămas fără aproape 200 de lei, după ce s-a bucurat că reușește să beneficieze de servicii de deratizare destul de ieftine.

CITEȘTE ȘI: Poliştii, în cantonament pe plan local

La ușa lui s-au prezentat doi bărbați, care i-au spus că lucrează la o firmă specializată, iar bărbatul i-a invitat în apartament pentru ca aceștia să-și facă meseria. Cei doi au mers în baie și în bucătărie, unde au turnat în scurgerea din cele două încăperi un lichid, susținând că acesta îi va rezolva proprietarului problemele legate de deratizare. Pentru serviciul prestat au solicitat 198 de lei, au primit suma, dar nu au eliberat niciun fel de chitanță. După o vreme, proprietarul apartamentului și-a dat seama că a fost victima unor escroci și a apelat la Poliție. “În cauză, poliţiştii au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune şi efectuează cercetări în vederea identificării celor doi bărbaţi şi a recuperării prejudiciului”, transmit reprezentanții IPJ Hunedoara.

Recomandări pentru a nu cădea victimă unor astfel de infracțiuni

Fiți precauți când la ușă se prezintă, fără a fi solicitat vreun serviciu, persoane necunoscute care declară că sunt angajaţi ai companiilor de utilități (deratizare, gaz, curent, primărie, cablu TV, etc.) sau care pretind a fi reprezentanți a unor supermarketuri/vânzători ambulanţi ce oferă gratuit (ori la preţuri avantajoase) diferite produse, sau prezintă diverse promoții – nu le permiteți accesul în locuință, sau dacă totuși o faceți, nu îi lăsați nesupravegheați nici măcar pentru scurt timp; Evitaţi să vă afişaţi sau să discutaţi despre bunurile de valoare pe care le deţineţi în locuinţă (bani, bijuterii, seif, obiecte de artă);  Dacă aveți suspiciuni în legătură cu persoane străine aflate în scara de bloc anunțați imediat poliția și alertați vecinii;


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns