„Nu renunțăm!” A patra zi de proteste a umplut, din nou, Piața Victoriei din Timișoara

protest timisoara

A patra zi de proteste față de ordonanța de urgență adoptată de Guvern a debutat vineri în jurul prânzului, în fața Prefecturii Timiș. De această dată, cele câteva zeci de protestatari au preferat, în locul scandărilor, o acțiune „pe silent”, având lipite pe buze bucăți de bandă adezivă.

„Dacă ei nu vorbesc cu noi, atunci nici noi nu avem ce dialoga cu ei”, a explicat unul dintre protestatari. Dezaprobarea față de acțiunea Executivului și-au manifestat-o și prin „Dislike”- cu degetul mare al mâinii îndreptat în jos.

Spre seară protestul a fost reluat, dar de această dată a fost unul vocal, cu scandări și muzică, cu lozinci strigate de cei care au umplut, și de această dată, Piața Operei din Timișoara.

liviu dragnea 2„Apel din Timișoara, să iasă toată țara”, „Abrogați și plecați”, „Refuz acest abuz” și „Nu renunțăm”, sunt doar câteva dintre sloganurile strigate de cei aproximativ 25.000 de protestatari.

S-au numărat printre ei tineri, mulți veniți cu copii, dar și persoane trecute de prima și a doua tinerețe. Pașnici, civilizați, dar fermi în a-și exprima dezaprobarea față de adoptarea atât de contestatei ordonanțe de urgență.

„Respectăm votul din 11 decembrie, nu luptăm împotriva statului de drept, dar ei au propus o ordonanță care nu s-a găsit în programul de guvernare. Refuzăm acest abuz. Vrem justiție, nu corupție! Abrogați și plecați!”, a spus, la microfon, unul dintre liderii manifestanților, iar mulțimea l-a aprobat.

Tudor Chirilă și-a respectat promisiunea și a venit în Piața Victoriei. „Nu mi se pare normal ca această ordonanță să nu fi fost dezbătută”, a spus, printre altele, artistul.

După ora 21,30, protestatarii au pornit în marș prin oraș.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “„Nu renunțăm!” A patra zi de proteste a umplut, din nou, Piața Victoriei din Timișoara

  1. Da ne pasa pentruca sustineti politica criminala de austeritate si nu va aprobam . Manifestati si nu stiti nici macar de ce . Abuzul in serviciu nu mai exista fiind discriminat de guvernul Ciolos . Butaforia jalnica dna =politie politica ,putreda de incompetenta pierde inca din 2016 august mii de dosare care au la baza o acuza ce nu mai exista de atunci in Codul penal . Sorosistii care va manipuleaza sa cuate alte pretexte ,dar ei tot un IQ ca si cei care nu stiu sa citeasca o factura fiscala dar s-au proclamat elita intelectuala . Lasati copiii sa mearga la scoala ,sa stea acasa sa-si faca lectiile nu-i mai trambalati dupa voi in frig ca le risipiti sansele de devenire .

  2. Sa va fie rusine ! Aveti unul dintre voi care a ajuns premier si in loc de a fi mandrii de acest lucru , iesiti in strada si urlati lozinci inventate de sorosisti . Cititi de urgenta ordonanta si veti intelege ca sunteti manipulati .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *