Nu renunță! Grupuri de migranți afgani, descoperite printre piese metalice și deșeuri de aluminiu, la frontieră

migranti 31

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecerea a Frontierei Nădlac II – judeţul Arad au desoperit cinsprezece cetăţeni din Afganistan, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în două automarfare încărcate cu deşeuri de aluminiu, respectiv piese metalice.

La Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean din România, în vârstă de 35 ani, conducând un ansamblu rutier înmatriculat în România. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, deşeuri de aluminiu pe ruta România-Ungaria.

CITEȘTE ȘI: Pe 27 decembrie începe vaccinarea anti-COVID în România. Procedurile, centrele și congelatoarele sunt pregătite

Poliţiştii de frontieră au făcut un controlului amănunţit al mijlocului de transport și au descoperit,  ascunse în compartimentul marfă, opt persoane. S-a stabilit că sunt cetățeni din Afganistan, tineri cu vârste cuprinse între 18 şi 23 de ani.

La acelaşi punct de trecere, poliţiştii de frontieră au depistat alţi şapte cetăţeni afgani, cu vârste cuprinse între 12 si 32 de ani,  ascunşi într-un camion încărcat cu piese metalice, condus de un cetăţean român

În ambele situaţii, cetăţenii străini, care sunt solicitanţi de azil în România, au declarat că intenţionau să ajungă în state din vestul Europei.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Nu renunță! Grupuri de migranți afgani, descoperite printre piese metalice și deșeuri de aluminiu, la frontieră

Lasă un răspuns