„Nu ne prezentăm la finală!”, a declarat Ionuţ Popa, antrenorul lui ACS Poli Timişoara

După victoria cu ASA Târgu Mureş, scor 3-1, din returul semifinalelor Cupei Ligii, în urma căreia ACS Poli Timişoara s-a calificat în ultimul act al competiţiei, tehnicianul Ionuţ Popa şi-a exprimat nemulţumirea cu privire la situaţia în care au fost puşi alb-violeţii, nevoiţi să strângă bani din propriul buzunar în ziua meciului pentru a închiria stadionul „Dan Păltinişanu”, anunţând totodată că echipa pe care o antrenează nu se va prezenta în 20 mai la jocul care va decide câştigătoarea ediţiei 2016-2017 dacă până atunci sponsorul întrecerii nu va achita sumele promise formaţiilor participante.

„Bine că s-a jucat şi că s-a terminat acest meci. Spun asta deoarece cei de la consiliul judeţean n-au vrut să ne lase să jucăm până nu plătim o taxă restantă. Ne-au aşteptat până la ora 15, am pus bani de la noi ca să ne lase să jucăm. Eu am crezut că consiliul judeţean se ocupă cu satele, cu comunele, cu aratul şi cu pluguitul… În orice localitate primăria are controlul.

Am strâns banii cu vreo două ore înainte de meci. Facem chetă din nou dacă reprezentanţii consiliului judeţean consideră că aşa este normal să se întâmple. Probabil că politicul dictează. Nu vreau să intru în alte detalii, pentru că m-au supărat unii oameni. Dacă aş face un control riguros, nu ştiu câţi dintre cei de la consiliul judeţean sunt bănăţeni adevăraţi.

Echipa nu se va prezenta în finală pentru că am făcut reclamă la Adeplast şi astăzi l-am auzit pe Reghecampf spunând că nu au primit banii pe anul trecut. Să ne dea banii până în 20 mai, altfel nu ne prezentăm la finală. Ne uităm la regulament, vedem care este treaba, facem chetă şi plătim amenda pentru neprezentare. Campionatul este mai important pentru noi, jucătorii au meritat să ajungă în finală, bravo lor, dar ne oprim aici!

Am mai jucat odată cu trofeul pe masă, când eram la UTA, şi ne-au bătut de ne-au dat cu terenul în cap. L-am certat pe Pedro Henrique, apoi a dat două goluri, dar şi un luft de la trei metri”, a declarat Ionuţ Popa la Digi Sport.

„Am profitat de faptul că ASA are foarte mulţi jucători tineri. Am început foarte bine meciul, am tranşat calificarea în prima repriză. Nu este ciudat că ne-am calificat în finală. Dacă ne uităm la componenţa lotului nostru vedem că sunt mulţi jucători experimentaţi. Poate fi puţin surprinzător dacă ne gândim ce a fost la începutul sezonului. De mult timp nu a mai câştigat Timişoara un trofeu. Contează foarte mult această finală, pentru unii jucători din lotul nostru este o ocazie unică. Aş da trofeul pentru salvarea de la retrogradare, cel mai important pentru mine este să rămânem în Liga I. Nu ne gândim să sărbătorim această calificarea, gândul nostru se îndreaptă asupra meciului cu Chiajna”, a spus şi căpitanul Marius Croitoru, care a negat informaţia conform căreia suma necesară închirierii stadionului „Dan Păltinişanu” a fost plătită din banii jucătorilor.

Şi Gabriel Cânu a vorbit la Digi Sport despre partida cu ASA Târgu Mureş: „Această victorie ne dă încredere şi speranţe pentru viitor, pentru că ASA este o contracandidată în play-out. Este frumos să joci finale, eu am două la activ, ambele pierdute, sper ca a treia să fie cu noroc. În Cupa Ligii sunt puţine meciuri, poţi ajunge rapid în finală dacă tratezi corect această competiţie. Am disputat toate partidele cu garnitura bună, iar acest lucru s-a văzut. Sunt fabulaţii. Avem o conducere care să ocupă de aceste lucruri şi din moment ce meciul s-a disputat înseamnă că problema privind chiria s-a rezolvat. Situaţia nu este roză, dar nici să se pună lacătul pe stadion înaintea unui meci care are ca miză calificarea într-o finală… Vom da totul în ultimul act pentru a câştiga competiţia, dar recunosc că aş renunţa la finală pentru a rămâne în Liga I”.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns