Nu le pasă de amenzi și parchează pe unde apucă. Victime, bicicliștii

masina parcata pe pista de biciclete

Polițiștii locali continua să aibă în atenție situația pistelor amenajate pentru biciclete în oraș efectuând verificări cu privire la modul în care conducătorii auto respectă prevederile legale referitoare la oprirea sau staționarea pe aceste piste.

CITEȘTE ȘI: Reclama fără autorizație costă scump

Aceste verificări sunt efectuate cu scopul de a veni în sprijinul persoanelor care folosesc ca vehiculele pe două roti, cu atât mai mult, cu cât vremea permite folosirea acestor mijloace de deplasare.

Astfel, de la începutul acestui an, polițiștii locali au aplicat un număr de 43 de sancțiuni contravenționale în cazul conducătorilor auto care și-au parcat mașinile pe pistele pentru bicicliști din zona centrală, dar și din alte zone din oraș. Sancțiunile pentru astfel de fapte sunt cuprinse între între 290 și 725 lei și 2 sau 3 puncte penalizare la permis, în funcție de faptă, respectiv oprire sau staționare pe piste.

Poliția Locală atrage, de asemenea, atenția conducătorilor auto să respecte legislația referitoare la oprire și staționare și să țină cont de indicatoarele și marcajele rutiere pentru a evita sancțiunile și chiar ridicarea autovehiculelor. Totodată, se face apel la cetățeni ca, în cazul în care observă nereguli sau probleme care intră în competența Poliției Locale să sune la numerele de telefon 0256.968 și 0256.246.112, iar pentru cazurile în care sunt observate autovehicule pe pistele pentru bicicliști este valabil și numărul de telefon 0356.913, linie special înființată pentru astfel de sesizări.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Nu le pasă de amenzi și parchează pe unde apucă. Victime, bicicliștii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *