Nu întotdeauna avocații te scot din belea! CAZ STUPID, petrecut la Timişoara

avocati Timisoara

Reglementările legale sunt sfinte, iar orice încălcare a acestora le poate aduce multe neajunsuri celor care nu le cunosc ori nu țin seama de ele. Partea și mai neplăcută este atunci când nici avocații nu sunt la curent cu procedurile legale.

Patru reclamanți au pierdut dreptul de a intenta recurs împotriva unei decizii emise de o instanță de judecată din Timișoara pe motiv că acțiunea formulată de ei a fost semnată de un avocat, fără procură din partea clienților.

Potrivit procedurii, orice acțiune adresată instanței se semnează de către partea care a formulat-o sau de reprezentantul său legal. Când cererea este făcută prin mandatar, se va alătura procura în original sau în copie legalizată, mandatarul avocat certificând el însuşi copia de pe procura sa.

Semnarea cererii de recurs de către avocat, în lipsa unei împuterniciri de a se exercita calea de atac în numele părţii, nu îndeplineşte condiţiile de regularitate prevăzute de Codul de procedură civilă, așa cum s-a întâmplat și în acest caz.

Neavând cunoștințele juridice necesare, părțile și-au ales un avocat care să le reprezinte interesele, însă este de neconceput ca un avocat să nu cunoască un aspect atât de uzitat în cadrul procedurilor juridice compromițând, astfel, acțiunea clienților săi.

Instanța de recurs, constatând lipsa împuternicirii, a declarat nulă acțiunea.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

6 thoughts on “Nu întotdeauna avocații te scot din belea! CAZ STUPID, petrecut la Timişoara

  1. Pentru astfel de cazuri există asigurarea de răspundere profesională de malpraxis a avocaților. Să-l cheme clienții în judecată pe avocatul respectiv pentru prejudiciile produse.

  2. Pai bun. Si unde a fost asta, cand, despre ce era vorba in dosar?

    Pana cand ne lamuriti si pe noi, stirea e de 0 lei.

    Halal jurnalism.

  3. Interesant ca avocatii lu Sebastian Ghita il reprezinta desi el e disparut de 5 luni ,cand le-a semnat procurile?Sau pentru marii hoti nu se aplica?

  4. Dacă acest avocat a copiat la examene, ce se intimpla cu un student de la medicina care copiaza,va puteți imagina,și cind te gândești ca majoritatea studenților trec ca și gasca prin apa ,atunci de ce ne mai miram ,ca merge asa cum merge, în tara asta

  5. D E C I Z I A nr. 1864 Anulează recursul declarat de reclamanţii.. Fără cale de atac. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 9 mai 2018.Numărul dosarului: 4711/2/2015 Numărul vechi al dosarului: – Data formării dosarului la ÎCCJ: 16.12.2015 Data inițială a dosarului: 28.07.2015 Materia juridică din care face parte obiectul dosarului: Contencios administrativ şi fiscal Secție: Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal https://lookaside.fbsbx.com/file/SCA%20dec%201864%20mai%202018%20dosar%204711%202%202015%20MT.pdf?token=AWx3rlUjpzddRv5LPbXDZTPW-4QKTAv0fs19nZF7FeepZjGdsuNH4h7mqYF_Fu6SoPUDkoTAyx5bRIwVRUdLlYFGnsGfMHyGsikxD43HcDoNq72zBWEBEyTtadN54-JWTKsQSr9csaFrArLC91sLhE14yKfgF3aUPY1wPokRm1neBg

Lasă un răspuns