Medicii timişoreni trag un semnal de alarmă: „Atenție la mușcătura de viperă!” Cum o recunoaştem

vipera1

Medicii timişoreni atrag atenția că mușcătura de viperă este mortală, iar administrarea serului salvator trebuie făcută în timp util pentru a se reuși neutralizarea veninului.

”Serul limitează efectele veninului de viperă. Pacienții pot muri din cauza insuficiențelor de organe care în mod inevitabil apar. Serul antiviperin este de fapt un extract de anticorpi din plasmă de cal mușcat de viperă. Mușcătura de viperă se recunoaște după semnele locale de pe traiectul venos și limfatic, care se edemațiază, se necrozează. De obicei serul antiviperin se administrează în unitățile de primiri urgențe, iar pacienții ajung ori la chirurgie, ori la secția de Anestezie-Terapie Intensivă (ATI). O unitate sanitară în care există în dotare ser antiviperin trebuie să aibă linie de gardă”, a precizat Ovidiu Bedreag, medic-șef la Clinica ATI de la Spitalul Judeţean Timişoara.

Doctorii timișoreni s-au confruntat în aceste zile cu primul caz de mușcătură de viperă. ”Pacientul a venit, marți, de la Spitalul Municipal Lugoj cu vipera în borcan. Era un pui cu lungimea de sub 20 de centimetri. Au existat semne de mușcătură, dar neevoluând în timp, nu a fost necesar să administrăm serul antiviperin. Pacientul a fost deja externat, starea de sănătate fiind bună”, a completat Ovidiu Bedreag.

Citeşte şi:

REVOLTĂTOR! La unele nunţi din Timişoara, poliţişti plătiţi din bani publici ţin locul bodyguarzilor

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *