Nu avem destui muncitori calificaţi. Cum se încearcă echilibrarea pieţei muncii din Banat

muncitori 1

Lipsa de lucrători calificați din partea de vest a României, pe de-o parte, şi rata ridicată a șomajului din Serbia, pe de alta, sunt elemente care au condus, finalmente, la închegarea unui proiect de colaborare între organizaţii reprezentative pentru mediul economic de pe ambele părţi ale frontierei. Un proiect care vizează identificarea unui echilibru al pieței forței de muncă din zona transfrontalieră România-Serbia a fost lansat oficial ieri, la Timişoara.

Iniţiativa „Să valorificăm piața muncii din Banat prin nevoi realiste” este finanțată prin Programul Interreg IPA de Cooperare Transfrontalieră România – Serbia. Proiectul este implementat de Agenția Regională pentru Dezvoltare Socio-Economică Banat din Zrenjanin, ca partener coordonator, împreună cu Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș și Camera de Comerț și Industrie a Serbiei, prin Camera Regională a Districtului Central al Banatului Zrenjanin.

Conferinţa de lansare a avut loc la sediul Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, în prezenţa lui Vladan Tadić, consulul general al Serbiei la Timişoara şi ai reprezentanţilor entităţilor implicate în derularea proiectului.

Grupul-țintă este format din şomeri și persoane în căutarea unui loc de muncă, reprezentanți ai autorităților locale, regionale și naționale, firme şi alte entităţi angajatoare şi organizații care sprijină dezvoltarea afacerilor. Printre activitățile prevăzute se vor număra un târg de joburi care va fi organizat la Timişoara, o întâlnire de afaceri româno-sârbă, la Zrenjanin, workshop-uri tematice, cursuri pentru șomeri, sesiuni de pregătire pentru antreprenori, elaborarea unui studiu referitor la piața forței de muncă din zona transfrontalieră România-Serbia, precum şi evenimente de promovare a activităţilor cuprinse în iniţiativa bilaterală.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “Nu avem destui muncitori calificaţi. Cum se încearcă echilibrarea pieţei muncii din Banat

  1. Cred ca titlul ar fi trebuit să fie ,, nu avem destui muncitori și calificați si necalificați ,, care sa mai lucreze pe salarii mici sau foarte mici ( minimul pe economie ) .

  2. Bine zici. Asta e problema, nu se plateste decent, patronii vor mai departe oameni platiri slab. Dati bani mai multi veti avea oameni.

  3. Acesta e rezultatul politicii de export al forței de muncă ticluit și pus în aplicare de Petrov și gașca lui boc, falcă și mulți alți politruci.
    Dacă la Timișoara rata șomajului e negativă în schimb rata depopulării satelor oltenești este imensă, cu consecințe foarte grave asupra echilibrelor demografice pe termen lung. Timișoara devine un oraș în care infrastructurile de transport, de sănătate, de alimentație au ajuns la un nivel extrem de solicitat, cu consecințe nefaste pe termen lung. Rușine tuturor celor responsabili de depopularea și pustiirea prin furt a României.

Lasă un răspuns