UPDATE. Nu a fost identificată încă sursa îmbolnăvirilor de la Colegiul „Loga”. DSP a prelevat probe, iar dozatoarele de apă au fost sigilate

Nu mai sunt motive de îngrijorare la Colegiul "Loga"! Au venit rezultatele probelor analizate la Institutul Cantacuzino

Nu a fost identificată încă sursa îmbolnăvirilor de la Colegiul „Loga”. DSP a prelevat probe, iar dozatoarele de apă au fost sigilate

Direcția de Sănătate Publică Timiș a deplasat în teren, la Colegiul „C.D. Loga” din Timişoara, mai multe echipe, pe diverse specialități (Serviciul Control în Sănătate Publica, Laboratorul de Toxicologie și Laboratorul de Radiații), după ce după ce, marţi şi miercuri, mai mulți elevi și profesori au acuzat simptome ale unei toxiinfecții.

Au fost prelevate 5 probe de apă, atât de la rețea, cât și de la dozatoarele de apă aflate în incinta unității, care au fost ulterior sigilate și scoase de la consum.

Suplimentar, au mai fost prelevate 12 probe de sanitație, din care 10 probe de suprafață și 2 probe aeromicrofloră.

Laboratorul de Toxicologie a prelevat probe în vederea determinării unor parametri toxicologici (de exemplu, amoniac sau clor).

”La acest moment, din informatiile pe care le deținem, din pacientii care s-au prezentat la serviciul de urgență, 15 (copii), cu grupe de vârstă diferite, sunt internați la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Louis Țurcanu” celelate persoane, în urma evaluării starii de sanatate, nu au necesitat internare. Ancheta epidemiologică se află în desfasurare, sursa de imbolnăvire nefiind deocamdată clar identificată”, transmite DSP Timiș.

UPDATE

Toți copiii care au prezentat, până în acest moment, simptome sunt stabilizați

Din datele colectate de Inspectoratul Școlar al Județului Timiș de la instituțiile specializate, rezultă că, în cursul dimineții, s-au prezentat la serviciul de urgență încă 18 copii, față de cei 14 copii internați în cursul nopții.

Dintre copiii prezentați în serviciul de urgență în cursul dimineții, 8 au fost externați direct din serviciul de urgență, 10 sunt încă în investigații, urmând a se hotărî asupra spitalizării sau externării. Dintre cei 14 minori internați la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Louis Țurcanu Timișoara” în cursul nopții, 2 sunt în procedură de externare.

Toți copiii care au prezentat, până în acest moment, simptome sunt stabilizați.

”Au fost informați directorii tuturor unităților de învățământ asupra situației, solicitându-li-se să notifice I.Ș.J. Timiș, în situația în care există elevi cu aceeași simptomatologie. Suntem în contact permanent cu toate instituțiile spitalicești de pe raza municipiului Timișoara și vom reveni cu informații, pe măsură ce ne vor fi remise”, transmite ISJ Timiș.

UPDATE

Șase dintre elevii care au prezentat scaun au fost testați, iar trei au fost pozitivi la Norovirus, ceea ce constituie un focar de îmbolnăvire, transmite Direcția de Sănătate Publică Timiș.

Acest virus provoacă inflamaţia puternică a stomacului şi intestinului subţire iar infecţiile cauzate de agentul patogen sunt foarte contagioase.

În această seară, doar opt elevi au mai rămas internaţi, la Spitalul de Copii „Louis Ţurcanu”. Starea lor este stabilă.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *