Noutăţi privind bacalaureatul de toamnă

În curând va începe cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat. Ca o noutate faţă de alţi ani, prima probă scrisă va fi cea la limba română, care va avea loc în 21 august.

Testarea la limba şi literatura maternă se va desfăşura în 22 august, fiind urmată a doua zi de proba obligatorie a profilului.

Proba la alegere a profilului şi specializării va fi susţinută în 24 august. În perioada 25 – 28 august vor fi evaluate competenţele lingvistice de comunicare orală la limba română, iar pe 28 august, competenţele lingvistice de comunicare orală în limba maternă.

În zilele de 29 şi 30 august se va desfăşura probele de competenţe digitale, iar în 30 şi în 31 august se va face evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională. Rezultatele vor fi făcute publice în data 1 septembrie, până la ora 16, iar depunerea contestaţiilor va avea loc în aceeaşi zi, între orele 16 şi 20. Rezultatele finale vor fi fi afişate în 6 septembrie.

Dintre cei 128.509 de candidaţi prezenţi la prima sesiune din cadrul examenului de bacalaureat din acest an, 93.640 au promovat, în timp ce 34.869 de candidaţi nu au obţinut o medie de trecere.

Rata de promovare înregistrată de absolvenţii care au susţinut probele în prima sesiune a acestui examen naţional este de 72,9 la sută, fiind cu 1,5 la sută mai mare după soluţionarea contestaţiilor.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns