Noul tip de înșelătorie telefonică! Metoda escrocilor a făcut prima victimă în Timiș

Fenomenul infracţional al înşelăciunilor a cunoscut o diversificare în ultima perioadă, solicitând atenţia sporită a Poliţiei în vederea contracarării lui.

Cum metoda de înşelătorie prin telefon “accidentul” sau “premiul la concurs” sunt pe cale de a deveni istorie, infractorii dau încă o dată dovadă de ingeniozitate şi au găsit o nouă metodă de a induce în eroare victimele pentru a le determina să le transmită fie diferite sume de bani, fie coduri de reîncărcare a unor cartele telefonice prepay.

Un caz de escrocherie prin mai noua metodă a cartelei prepay s-a întâmplat în municipiul de pe Timiș, unde o lugojeancă a fost contactată pe telefonul fix de către o persoană care s-a recomandat a fi un prieten de familie plecat în Danemarca.

Acesta i-a cerut femeii să transmită mai multe coduri de reîncărcare a unor cartele prepay întrucât urmează să se întoarcă în scurt timp în ţară şi îi va achita contravaloarea lor.

Lugojeanca nu a stat pe gânduri și a transmis nu mai puțin de șase astfel de coduri, în valoare totală de 360 de lei, fiind chiar ultimii bani din casă.

În seara aceleași zi, femeia a vorbit la telefon cu fiica sa, plecată și ea în Danemarca, și i-a povestit întreaga întâmplare, moment în care tânăra i-a spus că presupusul prieten a fost în Lugoj în urmă cu o săptămână, fiind deja întors în Danemarca, iar mama e posibil să fi fost victima unei escrocherii.

Femeia a fost sfătuită de către fiică să meargă la Poliție pentru a depune plângere, lugojeanca alegând să vină și la redacția Redeșteptarea pentru a-și spune pățania și să avertizeze pe locuitorii urbei să fie vigilenți atunci când răspund la telefon, să nu ofere detalii despre familie sau prieteni și să pună cât mai multe întrebări despre persoana aflată la celălalt capăt al firului, pentru a determina cu exactitate identitatea, iar în caz de suspiciune să oprească apelul.

 

redesteptarea.ro


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns