Noul an şcolar a început cu circ şi discursuri peste discursuri

Pentru cei peste 90.000 de elevi din judeţul Timiş, luni, a început un nou an şcolar, o nouă etapă în dezvoltarea lor, de acumulare de noi cunoştinţe, de formare a personalităţii lor. A fost prilej de bucurie, de reîntânire cu dascălii şi colegii.

În timp ce la unele unităţi şcolare prima zi de şcoală a fost plină de emoţie, la altele, lucrurile nu au stat aşa cum ar trebui.

La orele dimineţii se circula destul de lejer pe străzile municipiului, iar prima unitate care a avut deschiderea anului şcolar a fost Colegiul Naţional „C.D. Loga”. La ora 8 şi câteva minute, primarul Nicolae Robu a poposit în faţa unităţii de învăţământ nou reabilitată, dar fără autorizaţie de funcţionare.

Deschiderea anului şcolar a avut loc în sala festivă a colegiului, un spaţiu destul de restrâns, care a oferit un număr limitat de locuri, dar din cauză că terenul de sport nu a fost încă recepţionat şi ultimele lucrări s-au executat săptăma trecută, a fost nevoie să se recurgă la această soluţie.
Discursul primarului a fost concis, urându-le elevilor multă sănătate şi spunând că elevii trebuie să-şi atingă potenţialul maxim. În final, a cerut directoarei că de câte ori este o problemă la colegiul să-l contacteze.

La parterul liceului o tânără stingheră însoţită de mama ei, parcă nu-şi găsea locul. Este elevă în clasa a IX-a şi ne-a spus că aşteaptă să vorbească cu dirigintele pentru că viitoarea ei clasă se află la subsol: „Nu ştiu ce se va întâmpla”. Nici liftul nu funcţionează, iar spaţiul a fost întratât de judicios împărţit astfel că în anticamera care dă în sala de festivităţi s-a improvizat o clasă. În rest, elevii au fost încântaţi de felul în care arată colegiul.

În mare grabă, Nicolae Robu s-a deplasat spre Liceul Teoretic „J. L. Calderon”, şi acesta reabilitat recent. Aici festivitatea de deschidere a avut loc în curtea şcolii, pe terenul de sport. În discursul său edilul-şef a lăudat clădirea reabilitată, amintind că „este dotată la cel mai înalt nivel”.
La Liceul „Grigore Moisil” deschiderea anului şcolar a debutat cu felicitarea olimpicilor şi cu aplauze pentru cei mai mici prichindei, elevii claselor pregătitoare.

După ora 10, oficialităţile au ajuns şi la Colegiul Naţional Bănăţean. Terenul şcolii a fost neîncăpător, elevii venind la deschidere cu părinţii şi bunicii. Nicolae Robu a promis că până la sfârşitul anului clădirea colegiului va fi cumpărată de municipalitate.
Deschidere cu pancarte

La Şcoala gimnazială nr.16 deschiderea a avut loc pe fondul nemulţumirii părinţilor elevilor din clasele pregătitoare şi a IV-a. Elevii urmeză să fie mutaţi la Colegiul Tehnic Energetic „Regele Ferdinand” din cartierul Fabric, pentru ca toate orele de curs să se desfăşoare dimineaţa. Ca urmare, o parte dintre părinţi au venit la deschidere cu pancarte pentru a-şi manifesta nemulţumirea.

Deschiderea festivă de la Şcoala Generală nr. 24 Timişoara a coincis cu o sărbătoare a şcolii: 40 de ani de la înfiinţare.

Directoarea Daniela Lobază a trecut în revistă principalele repere din viaţa unităţii şcolare, care a dat numeroşi elevi ce au făcut cinste acestei instituţii, dar şi oraşului.

Ca exemplu, s-au menţionat rezultatele obţinute în acest an la examenul de capacitate, când cinci elevi au obţinut nota 10 şi doar trei au avut media generală mai mică de 8. La festivitate a fost prezent şi prefectul Mircea Băcală, fost elev al şcolii, care a evidenţiat rolul avut de Şcoala nr. 24 în formarea multor generaţii de excepţie.

FOTO: ADRIAN PÎCLIŞAN


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

2 Comments
Radu 12 septembrie 2016
La Loga au improvizat o sala de clasa pe hol cu tabla agatata pe geam!?! Un spatiu total neadecvat pt cursuri. Subsol plin de igrasie...ETC.
Liftuletul 12 septembrie 2016
Vai ce tragedie ,,nici liftul nu functioneaza" la liceul Loga. Cate scoli au lift unde si sunt multi copii cu dizabilitati? Cat despre generala 16 unde protestatarii care nu vor ca elevii sa invete de dimineata in locatia de la Energetic, tot ei ar fi facut scandal ca nu vor ore dupa-amiaza! Solutia sa-si trimita odraslele la privat, ca la caruta de bani pentru taxe ar avea inclus si transportul cu microbuzul!