Intersecţia morţii din Banat. Autorităţile cer înfiinţarea unui sens giratoriu

accident 8

Administraţia lugojeană a trimis o scrisoare către Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale prin care se solicită o resistematizare rutieră, realizată prin amenajarea unui sens giratoriu pe şoseaua de centură, la intersecţia cu drumul Tapiei.

Principalul motiv invocat îl constituie numărul mare de accidente produse în zonă. „Centura este pe un drum european şi aparţine CNADNR-ului, iar noi nu putem interveni. Dacă era a municipalităţii realizăm de mult sensul giratoriu, care credem noi se impune la intersecţia cu drumul Tapiei.

În scrisoarea care am trimis-o Companiei Naţionale de Drumuri am explicat că se produc foarte multe accidente şi că trebuie găsită o altă soluţie, cea mai bună fiind un sens giratoriu care ar şi fluidiza mai bine traficul. Noi sperăm că cei care se ocupă cu administrarea drumurilor vor înţelege situaţia, iar sensul giratoriu să fie amenajat”, a spus Francisc Boldea, primarul Lugojului.

Suplimentar s-a cerut şi amenajarea unor treceri de pietoni, zona Tapiei fiind locul de muncă a peste 5.000 de angajaţi care lucrează la fabricile situate de-o parte şi de alta a şoselei de centură. Ultimul eveniment tragic a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute, când o femeie de aproximativ 40 de ani a fost lovită fatal de un microbuz care circula înspre Coştei, scrie radioresita.ro.

Fata a proiectată câţiva metri pe şosea şi a decedat înaintea sosirii echipajelor de ambulanţă şi poliţie. Tânăra se pare că nu s-a asigurat înainte de a trece şoseaua.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *