Noul preţ la curent. Când vom primi facturile calculate după tariful maxim

Se schimbă din nou modul de calcul al facturilor la curent. Ce index este luat în considerare

În sfârşit, ştim cât vom plăti la energie! Prețurile pentru populație vor fi plafonate în funcție de consum, iar tariful maxim va fi de 1,3 lei. Noile calcule sunt mană cerească pentru aproape un milion de familii care în prezent nu se încadrează în niciun plafon. Măsura îi ajută inclusiv pe marii consumatori din industrie.

Principala modificare este tariful maximal de 1,3 lei. Din ianuarie, niciun furnizor nu va putea factura energia electrică la un tarif peste acest prag. Măsura ajută peste 700.000 de familii, care în prezent nu se încadrează în niciun plafon, dar şi marii consumatori din industrie. „Peste 255 kW, dar până în 300, această diferenţă se plăteşte la 1,3, dacă eşti într-o tranşă de consum peste 300 kW, întreaga valoare este la 1,3”, a declarat Virgil Popescu, ministrul Economiei, conform observatornews.ro.

Până în februarie anul viitor, facturile vor fi calculate în funcţie de consumul din 2021. Apoi, consumatorii vor fi reîncadraţi în plafoane, după media din 2022. „Funcţionaţi pe facturi cu estimări. Din perspectiva asta, este foarte complicat şi foarte greu să ne raportăm la consumul lunar al fiecărui client”, a declarat Marian Neacşu.

CITEȘTE ȘI: Maşini vandalizate în zona Dacia din Timişoara. Revoltă pe reţelele de socializare

În plus, familiile monoparentale, cele cu mai mult de trei copii şi persoanele care folosesc aparate medicale acasă vor plăti, indiferent de consum, un tarif de 68 de bani, indiferent de consum.

Continuarea pe observatornews.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *