Noul manager al Spitalului Judeţean e un tip de o modestie rară: “Păi băi băieţi, ia daţi un google şi ruşinaţi-vă. Şi spuneţi-mi cât la sută aţi făcut voi pe lângă mine. Ruşine!” Foto

raul patrascu

Apariția surprinzătoare în prim-planul sistemului de sănătate din Timișoara a cercetătorului Raul Pătrașcu, numit miercuri, 27 noiembrie, manager interimar la Spitalul Județean în locul doctorului Marius Craina, nu i-a lăsat indiferenți pe unii foști colegi de studii – ne referim la cele de medicină – ale tânărului în vârstă de 30 de ani.

Unii dintre ei și-au spus părerile pe un grup de Facebook al absolvenților de medicină și viitori rezidenți, grup pe care este înscris și postează și noul manager al “Județeanului”.

Sursa care ne-a trimis câteva mesaje de pe grupul de Facebook susține că Raul Pătrașcu a încercat să își convingă colegii să amâne examenul de rezidențiat fixat pe data de 8 decembrie și că nu a reușit acest lucru, iar reacția noului manager al “Județeanului” este surprinsă în următorul mesaj postat de acesta pe grup, după ce s-a aflat de numirea sa în această funcție:

“Pentru cei speciali care <<au învățat>> și insistă cu data de 8 – eu am învățat și prind oricum ce vreau, că pentru mine examenul acesta e o glumă pe lângă ce examene dădeam la Yale. Dar totuși nu mi se pare normal să stau stresat că nu am o dată certă (să fim clari – DATA DE 8 E INCERTĂ ȘI DACĂ TRECE MÂINE LEGEA) și mai îmi pasă și de restul care ar rămâne pe lângă fiindcă sunt locuri MULT MAI PUȚINE”.

Așadar, domnul Raul Pătrașcu, exponent important al noii administrații, susține că data de 8 decembrie la care a fost anunțat examenul de rezidențiat – adică peste vreo 12 zile – nu este bătută în cuie. Suntem convinși că absolvenții de medicină din întreaga țară vor primi cu entuziasm vestea.

Revenim la grupul de Facebook al mediciniștilor și la comentariile postate acolo. La mesajul de mai sus al lui Raul Pătrașcu au apărut imediat replici:

“Las-o naibii de treabă cu Yale cu tot (n.r. – se referă la facultatea de chimie absolvită de Raul Pătrașcu în Statele Unite ale Americii). Ești rezident anul întâi și tu ești manager de spital. În ce națiune infectă ai mai văzut tu așa ceva?”;

“Problema e că a fost dat afară un manager fără nici un motiv și au numit o diplomă Yale în funcție. Persoana e problema, nu diploma, dacă citești comentarii lăsate de el pe aici te lămurești. Nu e o problemă faptul că nu e medic, din punctul meu de vedere, un manager nici nu ar trebui să fie medic, nu e nevoie de asta. E nevoie de o persoană capabilă și cu studii economice pentru a conduce un spital, nu de o diplomă cu gura mare”.

Despre ce “comentarii lăsate de el pe aici” este vorba aflăm din următorul mesaj pe care ni l-a trimis sursa, o postare făcută de Raul Pătrașcu pe același grup de Facebook al mediciniștilor în urmă cu o lună (sublinierile ne aparțin):

Sunteți nu nesimțiți, ci ticăloși de-a dreptul. Păi după voi ticăloșilor am fi fost din nou la mâna UMF-urilor cu un examen descentralizat. Am fi avut locuri mai puține, și suplimentarea cine știe când. Astea sunt doar câteva exemple. Și da, observațiile astea sunt meritele mele și nu numai, ci pentru că am reușit să conving niște deputați de bună credință să le modifice față de aberațiile pe care le-ați debitat. Voi NU aveți votul nostru, vă votați între voi pentru a obține avantaje, așa că mai ușor cu gurița.

Mă doare fix în cot de mulțumiri, că nu pentru asta o fac, dar e patologic să spui că îmi arog merite pentru munca altora. Nu, eu a trebuit să muncesc să repar niște ticăloșii, băieți, și nu pune nimeni botul la ce debitați. Îmi spuneți voi ce să fac cu viața mea? Păi băi băieți, ia dați un google și rușinați-vă. Și spuneți-mi cât la sută ați făcut voi pe lângă mine. Rușine!”. Excepţional! Acest mesaj pare varianta intelectuală a mai celebrului refren manelist “Duşmanii-mi poartă pica, dar n-au valoarea mea”…

Imediat după ce am primit aceste mesaje, l-am sunat pe domnul Raul Pătrașcu, cu care am avut următorul dialog:

“- Am primit niște print-screen-uri cu postări pe un grup de Facebook al mediciniștilor. Într-una, dintre acestea, spuneți că că oricum prindeți ce vreți la rezidențiat, că examenul de rezidențiat este o glumă pentru dumneavoastră, având în vedere ce examene dădeați la Yale…

– Nu-mi amintesc să fi zis asta, dar e posibil. Pentru mine examenul de rezidențiat nu este unul dificil, dar având în vedere că am primit această propunere, pe care am acceptat-o și anume de a fi manager la Spitalul Județean Timișoara, evident că nu voi da examenul de rezidențiat anul acesta, pentru că nu consider că le pot face pe amândouă în același timp și nici nu ar fi corect (…) Examenul l-aș putea lua, dar apoi ar trebui să fiu și manager, și rezident în același timp, ceea ce nu consider că pot să fac cum trebuie.

– În alte mesaje, ați folosit termeni precum <<nesimțiți>>, <<ticăloși>>. Vă refereați la colegii dumneavoastră absolvenți de medicină că sunt ticăloși?

– Nu, nu, mă refeream la oamenii care mă calomniau și insinuau…

Bun, dar spuneți lucrurile acestea pe un grup de facebook al medicilor, nu pe un grup oarecare…

– Ia uitați-vă și la celelalte mesaje care au fost postate acolo.

Dar dumneavoastră sunteți acum o persoană publică, ceilalți sunt persoane particulare.

– Păi și eu eram persoană particulară. Eu n-am făcut aceste afirmații acum, aceste afirmații au fost făcute acum niște luni de zile. Răspunsul acesta a fost dat unor oameni care la propriu mă înjurau atunci când le prezentam starea de fapt, că examenul (n.r. – rezidențiatul) va fi amânat și s-a dovedit că a fost adevărat.

OK, dar aveți un limbaj extrem de dur pentru cineva care va fi managerul unui spital în care va avea de gestionat relații cu sute și mii de oameni. Mă scuzați, dar sunt niște expresii pe care le folosesc băieții de cartier, de genul <<nu puneți botul>>…

– Nu scoateți din context, domnule jurnalist. Dacă tot aveți niște mesaje, citiți toată conversația. Era vorba că nu îi informez pe rezidenți asupra statusului examenului de rezidențiat, ca să mulțumească…

Domnule Pătrașcu, eu mă refer la limbajul dumneavoastră. Le puteați răspunde într-un alt limbaj, cel puțin așa gândesc eu.

– Le-am răspuns de zeci de ori într-un alt limbaj…

Bun și n-au înțeles, așa că ați trecut la limbajul acesta…

– Nu că n-au înțeles, ci au fost foarte agresivi și le-am spus <<Domnilor, nu fac asta ca să câștig eu personal ceva, că n-am ce să câștig. Vă informez că toți vom avea de suferit>>.

OK, voi prezenta și explicațiile dumneavoastră.

– Pentru întregitate, dați toate mesajele! Vi le trimit eu.

Eu prezint acum mesajele pe care le-am primit la redacție și revin cu mesajele pe care mi le trimiteți dumneavoastră, le voi pune față în față.

– Vi le dau în jumătate de oră.

E în regulă, mulțumesc”.

Conversația telefonică cu domnul Raul Pătrașcu a avut loc la ora 10. Până la ora 11,15, noul manager al Spitalului Județean nu ne trimisese nici un mesaj. În momentul în care ne va trimite respectivele mesaje, le vom publica.

Foto: PCnews.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

24 thoughts on “Noul manager al Spitalului Judeţean e un tip de o modestie rară: “Păi băi băieţi, ia daţi un google şi ruşinaţi-vă. Şi spuneţi-mi cât la sută aţi făcut voi pe lângă mine. Ruşine!” Foto

  1. Ziarul nu permite postarea pe site a comentariilor care conțin acuzații fără probe, făcute din spatele unor pseudonime. Lăsați-vă numele real și o adresă de mail verificabilă dacă doriți să faceți astfel de comentarii. O zi bună să aveți!

 1. Din pacate, asta am votat noi! Ne am lasat inselati de un partid care ASTA SE DOVESTE A FI! MINISTRUL SANATATII COMUNICA PE WHATS APP DOCUMENTE MEDICO LEGALE NESEMNATE, MANAGERUL CELUI MAI MARE SPITAL DIN VESTUL TARII E UN TANAR ABSOLVENT IN CIUDA DORINTELKOR ANGAJATILOR SPITALULUI DE A-L MENTINE INTERIMAR PE FOSTUL MANAGER SI LISTA POATE CONTINUA! PNL DOVESTE CA POSTURILE OBLIGATORIU TREBUIE ACORDATE PE CRITERII POLITICE, IAR SCHIMBARE NI SE PERTRECE NICIODATA! POATE DOAR IN MAI RAU! RUSINE PNL! SUNTETI O MARE DEZAMAGIRE PENTRU TIMIS!

 2. Din poza mi-am dat seama ca e un copilas de partid. Mascota gen Dancila. Dar nu stiam ca e si nesimtit, arogant chiar prost pe alocuri. Du-te ba la Yale si lasa-ne ! Daca era ceva de capul tau nu milogeai pt un post la stat.

 3. Cum a ajuns asta manager la spital? Cand din CV-ul lui plus postarile pe facebook nu se incadreaza nici ca sef de bloc ? Cum e posibil?

 4. Domnule Brindescu, suflecati-va minecile ca va fi mult de lucru pe la judetean pentru ca se pare ca in peisaj a aparut Robu 2 ! Zice o veche vorba romaneasca, sa fereasca Dumnezeu puterea de mina prostului ! Ne ajunge orasul, nu trebuia distrus si spitalul !

 5. Eu nu m-as grabi asa de tare sa il judec si sa il condamn. Toti stim ca romanii isi cauta un stapan (vezi Dragnea), un om care sa le randuiasca pe toate, dar care sa nu aiba nici macar o amenda rutiera si sa nu injure si sa mearga la biserica si etc.
  Deci inainte de a da cu pietre in el, hai sa vedem ce stie si ce va face. Ca fapte.

 6. Sunt proaspat absolvent si stiu foarte bine situatia. Aia cu care se certa erau niste PSD-isti infecti care faceau jocurile mafiei profesorilor din UMF.
  Raul Patrascu a fost singurul care a prevazut dezastrul cu examenul de la rezidentiat in care ne-a bagat doamna minsitru Pintea. Si tot el a facut lobby cu factorii politici si s-a reusit o solutie de avarie la final. Eu ii multumesc!!!

  1. Nu e nicidecum așa cum spui tu, el era interesat doar de agenda lui și ignora complet și chiar reacționa agresiv când lumea il informa că nu are dreptul să vorbească în numele tuturor mai ales că majoritatea nu voia ce voia el și alte câteva persoane. Ne-a fluturat in fata că el oricum poate sa se duca sa ii șoptească ce vrea el în ureche lui Orban indiferent de ce vrem noi pentru că el poate și noi nu. Și nu el a făcut lobby pentru solutionarea crizei, el doar si-a asumat meritele pe nedrept. Cei care s-au implicat și au reprezentat interesele majorării a fost FASMR.

  2. Nimic mai neadevărat decât cele afirmate de „Raluca”! Având un membru al familiei proaspăt absolvent de medicină care va susține pt prima (și, sper, și ultima) dată examenul de rezidenţiat, am urmărit valurile provocate de tov. Raul chiar de la începutul lor. Agitația lipsită de orice sens a numitului mi-a atras atenția, fiind în mod vădit partizană și lipsită de orice tangență cu interesele celor care vor susține examenul de rezidenţiat anul aceasta. Individul a făcut tot posibilul a induce ideea că organizarea examenului pe 8 decembrie 2019 este improbabilă, că dacă totuși el se va susține la acea dată va fi un carnagiu din cauza locurilor puține scoase la concurs (și emitea promisiunea că în cazul amânării până cândva în ianuarie 2020 acestea vor fi semnificativ suplimentate), context în care a îndemnat la adresarea individuală de către candidați a uneia și aceleiași scrisori electronice (a fost distribuit și un model al acesteia) către noul ministru al sănătății (pt ca acesta să fie „surprins” de avalanșa de cereri și, cu bunăvoință și curaj, să le dea curs). Absolvenții s-au dovedit suficient de maturi în gândire încât să nu dea curs în masă îndemnurilor tov. Raul, astfel încât micul agitator nu a rezolvat nimic (cu excepția, devine evident acum, propriilor interese), în condițiile în care nici nu era nimic de rezolvat în plus față de ceea ce făcuseră liderii Asociației Studenților Mediciniști. Pentru eforturile destabilizatoare descrise tov. Raul a fost gratulat cu postul de manager interimar al unui spital clinic!!! Ceea ce-mi amintește de scandalul iscat la instalarea guvernului Cioloș, când în fruntea ministerului sănătății a fost inițial numit tot un rezident în primul an, cu veleități de fotomodel. Lupul își schimbă părul, dar năravul ba!!!

 7. si cum promiteau in campanie orban & co, ca vor sa elimine oamenii pusi pe pile. Asta ce naiba e? Schimbi un manager care se pare ca a fost iubit personal, pentru unul care isi jignesti colegii, pt ca e membru de partid.
  Rusine!

 8. baietii aia care au facut subiectul articolului din ziarul libertatea cu dosarul musamalizat de dna Bucuresti din ce partid fac parte, ca tot vorbim de partide? dar pana la urma coruptia este transpartinica si a arunca cu invective in stanga sau dreapta pe langa faptul ca jigneste gratuit oamenii decenti si profesionisti din ambele zone este total cotraproductiv, cel putin prin prisma faptului ca muta atentia de pe aceste persoane sau mai bine zis grup de persoane care si-au facut un obicei in a sta conectat la banul public prin inegalitati flagrante. cu girul justitiei independente care tot cauta cratima dar nu o mai gasesc.

  1. Baietas de la oraa daca mai scrii sub pseudonimul meu iti cer drepturi ds autor.vad ca prost nu esti! PS.Cat priveste pe noul manager un pic de decenta si chiar modestie nu i-ar strica.

 9. Din considerente politice, domnul ex-manager Craina trebuie să plece, și vine unul care are diplomă de Yale DARRR este PNL-ist,… urât ffff urât din partea noului guvern, mai ales când majoritatea angajaților de la Sp. Județean fac scut în jurul d-nlui Craina și îl susțin…. se pare că jegul politic încă va persistă mult pe scena fragila a democrației românești…

 10. A merge la școala de vara la Univesitatea Yale nu este același lucru cu a absolvi universitatea! E rușinos sa ți umfli CV -ul așa… ( lucru verificabil)

 11. A merge la școala de vara la Univesitatea Yale nu este același lucru cu a absolvi universitatea! E rușinos sa ți umfli CV -ul așa… ( lucru verificabil)

 12. A merge la școala de vara la Univesitatea Yale nu este același lucru cu a absolvi universitatea! E rușinos sa ți umfli CV -ul așa… ( lucru verificabil)

 13. Așa m-am saturat de de oamenii care zic…ala ia șpagă…ala fura….ala violează….ala da in cap pe strada! Nu înțeleg de ce nu merg la Parchet sau la Poliție! Sa urce pe YouTube filmulețe, înregistrări etc! Stai ca martalogul in spatele unui pseudonim și arunci cu rahat, in funcție de interes. Foarte bine faceți ca nu permiteți onanii de genul asta! Dacă tot știu sa scrie comentarii anonime, pot la fel de bine sa facă și un denunț, dacă au probe!

 14. Baietas de la oras daca mai scrii sub pseudonimul meu iti cer drepturi ds autor.vad ca prost nu esti! PS.Cat priveste pe noul manager un pic de decenta si chiar modestie nu i-ar strica.

 15. De când nu ma e Dr. Craina Marius la conducere îi un iau e în județean am fost în 30.12.2019 la ortopedie la un consult pe holuri și unde pășea se vedea praf dezordine coșuri cu gunoi. Oamenii buni ne trebuie menegeri politici sau capabili ptr ceea ce fac dovada a fost până acum județean se va distruge vă distruge munca unui manager și medic excepțional Marius Crain 😥😥😥😥😥

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *