Noul focar de poluare de la Timișoara – Fostul primar Nicolae Robu face dezvăluiri

Robu, atac dur la adresa lui Fritz: "DNA - e timpul să vină şi să îl ia!"

Renașterea bănățeană” a prezentat, recent, o mega-investiție anunțată de primarul Dominic Fritz. Este vorba despre deschiderea unei fabrici de baterii pentru mașini electrice, o investiție de 200 de milioane de euro a companiei germane Dräxlmaier.

Chiar dacă o asemenea fabrică pare binevenită la prima vedere, situația trebuie tratată cu maximă atenție, întrucât activitatea producerii unor astfel de baterii este extrem de poluatoare și ar genera alte probleme ecologice în Timișoara.

Acest aspect este evidențiat și de fostul primar, Nicolae Robu, care a relatat un episod foarte interesant legat de apariția acestei investiții, care ridică multe semne de întrebare.

Iată ce zice Robu:

”Liderii Dräxlmaier mi-au adus la cunoștință când eram primar intenția de extindere a activitătii cu o secție producătoare de baterii pentru mașini electrice. În prezența consilierului personal Cătălin Iapă, directorului general Culiță Chiș si arhitectului-şef Sorin Ciurariu, le-am spus celor de la Dräxlmaier – citez din memorie – :

<După câte știu, fabricația de baterii cuprinde și faze tehnologice poluatoare. Cu tot respectul, vreau să vă spun că eu sprijin la maximum permis de lege orice investiție în Timișoara, a oricui, cu condiția ca ea să nu producă poluare, dar resping categoric orice investiție poluatoare, chiar dacă poluarea produsă se încadrează în limitele admise în UE. În această abordare, ca să vă dau un exemplu, am respins extinderea Continental Cauciucuri. Sper ca investiția dumneavoastră este din prima categorie>.

Răspunsul a fost: <Vom efectua la Timișoara doar operații nepoluante, așa cum solicitați. Investiția va fi de 80, poate chiar 100 de milioane euro, dar noi vrem să o anunțăm inițial de 60 de milioane euro>.

M-am mirat și mi-am pus întrebări – în mod firesc, pretind eu – când după ce primar a devenit dl Fritz, volumul anunțat al investiției a devenit 200 milioane euro! Sper că această nouă sumă nu înseamnă extindere și cu operații poluatoare! Cred că trebuie sa fim foarte vigilenți, iscoditori chiar, să nu ne trezim cu “faptul împlinit”!


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Noul focar de poluare de la Timișoara – Fostul primar Nicolae Robu face dezvăluiri

  1. Al draci nenorocit, când era el primar nu simțea cum miroase continental și fabrica de bere. Alea nu erau poluatoare. Ce ușor e sa vorbești după ce nu mai ai nici o răspundere….. 

  2. Am citit si nu ma mai pot opri din ris.Uitati-va la „specialistii”din preajma celui de la Bocsig:consilierului personal Cătălin Iapă, directorului general Culiță Chiș si arhitectului-şef Sorin Ciurariu

Lasă un răspuns