Noua listă a țărilor cu risc epidemiologic. Arafat: Marea Britanie va fi considerată în zona galbenă, din cauza unei tulpini cu răspândire rapidă

Decizie definitivă a ÎCCJ: Starea de alertă din România a fost prelungită ilegal/ Certificatul verde era inutil

Raed Arafat a declarat joi la Guvern că lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat va fi anunțată în seara și va fi o schimbare în cazul Marii Britanii. „Marea Britanie care în mod normal, pe baza incidenței, s-ar afla în zona verde va fi considerată ca fiind în zona galbenă – ceea ce înseamnă că trebuie să vină cu test sau să fie vaccinați, asta din cauza prezenței unei tulpini cu răspândire rapidă”, a spus secretarul de stat din MAI, Raed Arafat, conform HotNews.ro.

„Hotărârea pentru aprobarea listei țărilor și clasificarea sub cod roșu galben si verde acum a fost supusă votului și urmează sa fie anunțată în seara asta. O singură mențiune aș vrea să fac: Marea Britanie care în mod normal pe baza incidentei s-ar afla în zona verde va fi considerată ca fiind in zona galbena – ceea ce înseamnă că trebuie sa vină cu test sau să fie vaccinați, asta din cauza prezenței unei tulpini cu răspândire rapidă. Lista va fi anunțată mai târziu pe site-ul INSP după ce avem adoptare”, a declarat joi seara Raed Arafat la finalul ședinței de Guvern.

La scurt timp a fost publicată și noua lista a țărilor cu risc epidemiologic ridicat, astfel:

ZONA ROȘIE: Maldive, Seychelles, Bahrain, Uruguay, Argentina, Costa Rica, Capul Verde, Trinidad si Tobago, Lituania, Paraguay, Columbia, Chile, Suedia, Nepal, Georgia, Brazilia, Letonia, Olanda, Suriname, Franța, Kuweit, India, Africa de Sud.

CITEȘTE ȘI: Când omenia se plătește cu cardul. Întâmplare emoționantă, petrecută într-un magazin din Timișoara

ZONA GALBENĂ: Cipru, Belgia, Bolivia, Slovenia, Grecia, Estonia, Danemarca, Sint Maarten, Andorra, Botswana, Malaysia, Puerto Rico, Mongolia, Croația, Guyana, Peru, Iran, Luxemburg, Emiratele Arabe Unite, Turcia, Belarus, Elveția, Timorul de est, Sri Lanka, Canada, Oman, Bahamas, Marea Britanie.

Guvernul a actualizat vineri, 22 mai, lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat, acestea fiind plasate pe două liste: roșie sau galbenă. Cei vaccinați contra Covid-19 nu trebuie să stea în carantină dacă vin din zone aflate pe cele două liste, însă – spre deosebire de lista galbenă – cei care vin din țări de pe lista roșie nu sunt scutiți de carantină dacă prezintă un test PCR negativ.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *