Noua lege a pensiilor vine cu o altă formulă de calcul: De ce se va ţine cont de acum înainte

pensie 8

Noua lege a pensiilor vine și cu o nouă formulă de calcul, a cărei introducere este asumată de guvern în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Noua formulă de calcul a pensiei va fi bazată de numărul de puncte realizat de beneficiar potrivit principiului contributivității. Pensiile speciale sunt limitate la nivelul permis de Constituție, se mai arată în PNRR.

CITEȘTE ȘI: Porumbeii, apăraţi de la Braşov: Scrisoare deschisă către primarul Timişoarei, Dominic Fritz

Foarte important de menţionat este faptul că România va avea până la sfârşitul anului 2022 o nouă lege a pensiilor, care va face referire la stagiul minim de cotizare, la vârsta de pensionare şi, mai ales, la o nouă formulă de calcul.

Astfel că, stagiul minim de cotizare rămâne 15 ani, iar cei care nu au împlinit acest stagiu au posibilitatea să îşi cumpere vechimea. Un român poate să cumpere maximum 6 ani de vechime.

Cât despre vârsta de pensionare, aceasta va fi 65 de ani cu posibilitatea de extindere până la 70 de ani. Noua formulă de calcul a pensiilor, aceasta se doreşte a fi făcută în ideea de a fi eliminate diferenţele care există la ora actuală între pensiile calculate pe baza aceluiaşi stagiu de cotizare.Tot până la finalul lui 2022, va fi realizată şi digitalizarea tuturor dosarelor de pensie.

sursa: observator.tv


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Noua lege a pensiilor vine cu o altă formulă de calcul: De ce se va ţine cont de acum înainte

  1. Tocmai modul de calcul a specialilor trebuie modificat in sensul de a tine cont de veniturile realizate pe tot parcursul serviciului si nu de pe ultima luna aceasta din urma inducand in plus sume nemeritate cu iz penal.

Lasă un răspuns