Nou-născuţii din Timiş sunt în pericol! O spun reputaţii neonatologi Gabriela Olariu şi Constantin Ilie

Secţiile de neonatologie timişorene nu au fonduri adecvate pentru prevenirea unei infecţii letale, pentru îngrijirea cazurilor grave, pentru hrana prematurilor şi pentru depistarea unor boli sau deficienţe.

„În noua lege, un program, cel pentru infecţia cu virusul sinciţial respirator, a dispărut, iar cel de ATI a trecut la adulţi, astfel că noi primim firimituri. La toate programele s-a redus finanţarea la jumătate sau un sfert”, a declarat dr. Gabriela Olariu, şefa Secţiei de neonatologie de la Maternitatea „Odobescu” din Timişoara.

neonatologi Timisoara

„Toate programele naţionale sunt subfinanţate! Fondurile s-au redus la circa jumătate faţă de cele de acum patru-cinci ani. Ne descurcăm cum putem”, susţine prof. dr. Constantin Ilie, şeful Secţiei de neonatologie de la Maternitatea „Bega”.

Conform analizelor realizate de Organizaţia „Salvaţi Copiii”, 50 la sută dintre nou-născuţii care decedează anual ar putea fi salvaţi prin dotarea maternităţilor şi secţiilor de nou-născuţi cu echipamente medicale performante şi personal adecvat şi prin dezvoltarea de programe-suport pentru gravide, mame şi copii.

Articolul complet, în care sunt descrise aspecte halucinante, îl puteţi citi exclusiv în ziarul „Renaşterea bănăţeană” de luni, 29 iunie!

2 Comments
Nistor Adriana 06/09/2017
Doamna dr.Olariu Gabriela,o doctorita de exceptie,priceputa,nu mi a dat de inteles niciodata ca ar astepta vreun ban de la mine si si a facut meseria cu drag,pot spune ca ne a salvat baiatul de la moarte si a facut tot ceea ce i a stat in putinta sa il salveze Dna dr va multumim din suflet e prea putin spus Va vom ruga de sanatate toata viata noastra
Ioana 14/06/2017
Gabriela Olariu o spagar obosita care inventeaza probleme bebelusilor ca ti sa ii dai spaga si cadouri sa se ocupe de el. Rusine