Aveţi credit sau depozit la Alpha Bank, Bancpost, Banca Românească sau Piraeus Bank? Luaţi aminte!

Grecia este cu un picior în afara Zonei Euro. Negocierile de sâmbătă cu creditorii internaţionali, ultima şansă pentru evitarea falimentului, au eşuat. Atena nu va primi fondurile de care are nevoie pentru a achita, marţi, pe 30 iunie, o rată de 1,6 miliarde de euro către Fondul Monetar Internaţional.

Duminică dimineaţa, parlamentul grec a aprobat planurile premierului Alexis Tsipras de a organiza un referendum, la 5 iulie, pe tema propunerilor de reforme ale creditorilor internaţionali ai Greciei.

Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al BNR, a afirmat că băncile româneşti cu acţionariat elen Alpha Bank, Bancpost, Banca Românească şi Piraeus Bank – inclusiv sucursalele lor din Timişoara – nu vor fi afectate deoarece au fost încheiate acorduri de compensare cu băncile mamă din Grecia.

Suciu spune ca nu au fost luate masuri speciale si nici nu au fost sedinte convocate de BNR cu sefii din sistemul bancar in ultimele 24 ore, desi situatia din Grecia s a acutizat de ieri, dupa ce guvernul Tsipras a anuntat convocarea unui referendum privind adoptarea noilor masuri cerute de creditori.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Aveţi credit sau depozit la Alpha Bank, Bancpost, Banca Românească sau Piraeus Bank? Luaţi aminte!

  1. Doru observa cercot o confuzie care poate aparea din textul postului. Sa explic putin. Exista cel putin 3-4 sfere de interes care se pot analiza la un site de banca (ele se suprapun in mai multe locuri):1) comunicarea de marketing, sau cat de bine isi vinde banca serviciile2) (apropiata de 1) e-banking – cat de util, usor de folosit e serviciul online.3) comunicarea cu presa si cu opinia publica – adica ceea ce indeobste numim in cercurile de specialitate PR corporate. E interesant ca pentru banci, notiunea de „public” e definita in lege (adica O.U.G. nr.99/2006). Respectiv, prin public se intelege „orice persoana fizica, persoana juridica sau entitate fara personalitate juridica ce nu are cunostintele si experienta necesare pentru evaluarea riscului de nerambursare a plasamentelor efectuate”. 4) comunicarea cu investitorii si cu analistii financiari Noi am analizat intr-adevar doar 3). Cred ca e greu spre imposibil sa faci un clasament obiectiv al celor mai bune site-uri de banci. In schimb, despre prioritatea sferelor de interes, poate suntem fiecare „biased” de specializarea pe care o avem.

Lasă un răspuns