Noroi și pietriș pe trotuare, ”oferta” pentru pietonii din zona centrală

Noroi și pietriș pe trotuare, ”oferta” pentru pietonii din zona centrală

Lucrările de reamenajare a unor bulevarde din zona centrală a Timișoarei s-au încheiat încă din toamna anului trecut, astfel încât autoturismele să poată circula cât mai lesne și cursiv și să nu existe perturbări ale traficului.

În cel mai pur stil autohton, însă, treaba nu a fost dusă până la capăt, adică nu s-a avut în vedere și reamenajarea
trotuarelor și a pistelor pentru biciclete. Acestea au fost cârpite, pe ici, pe colo, finisarea fiind lăsată pentru… la primăvară.

Autoritățile locale pretind că s-a întârziat cu reparațiile pentru că au fost duse multe cabluri în subteran, astfel încât să nu mai atârne atât de inestetic pe stâlpi.

Promisiunea edililor este că vom avea trotuare minunate, dar, cel mai probabil, la primăvară, pentru că, deocamdată, a fost organizată o licitație pentru achiziționarea pavelelor pe care vor păși timișorenii într-un viitor incert ca timp. Se vor cumpăra, contra sumei de maximum 3,8 milioane de lei, pavele de pavaj „premium”, care vor acoperi între 15.000 și 33.000 de metri pătrați de trotuare.

Până atunci, pietonii și bicicliștii n-au decât să rabde și să se descurce cum pot. Mai mult, funcționarii Primăriei
Timișoara, altminteri foarte vigilenți cu cei care afectează în vreun fel domeniul public, se fac că nu observă cum diverse firme au săpat șanțuri pe trotuare și nu le-au mai refăcut.

Pe bulevardele C. D. Loga, Mihai Eminescu și Revoluției, de exemplu, au lăsat pavelele demontate lângă clădiri, stivuite în teancuri, la dispoziția oricui ar avea nevoie de ele. Faptul că iarna a fost, până acum, destul de blândă și secetoasă, ar putea fi considerat un noroc. Deși praful care se ridică din lucrările neterminate nu este sănătos deloc, noroiul sau gheața ar implica riscuri suplimentare pentru acești aventurieri ai Timișoarei, care se… încăpățânează să
meargă pe jos sau cu bicicletele.

Oricum, administrației locale pare să nu-i pese de simpatia sau antipatia pietonilor, care nu vor decât condiții civilizate de circulație într-un oraș cu pretenții europene.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Noroi și pietriș pe trotuare, ”oferta” pentru pietonii din zona centrală

  1. Nu mai amplasati tarabe tip „pisoarce”in zona cuprinsa intre Opera si Catedrala ! Eventual, pe strazi adiacente,Pietonala , Modex si Pta Libertatii !

Lasă un răspuns