Daniela, o angajată a ISU, s-a urcat singură pe o casă pentru a stinge un incendiu

daniela

Daniela, o angajată din cadrul ISU, a dat dovadă de un curaj exemplar după ce s-a urcat singură pe casa vecinilor pentru a stinge un incendiu ce se manifesta la coșul de fum.

Femeia, plutonier major, era în timpul liber atunci când a observat flăcări la coșul de evacuare a fumului. Așa că nu a stat pe gânduri. După ce a dat alarma, s-a urcat pe imobil și, ajutată de soț și o mână de oameni, a început să toarne găleți cu apă în coș, pentru a stinge incendiul.

„Suntem convinşi că implicarea şi spiritul civic sunt calităţi moştenite de la tatăl ei, care a fost la rândul său pompier”, au transmis reprezentanții ISU, pe pagina oficială de Facebook.

ISU Mehedinți – Spiritul civic este o calitate pe care o deţine orice cetăţean, însă nu toţi doresc să o etaleze.

Prin prisma meseriei, în rândul pompierilor, aceasta devine o trăsătură pregnantă, care se manifestă în acţiunile întreprinse în sprijinul semenilor aflaţi la nevoie.

Este şi exemplul colegei noastre, plt. maj. DANIELA SÎRBU, care aflată în timpul liber, miercuri seara, nu a rămas indiferentă atunci când a observat că un incendiu a izbucnit la casa vecinilor, mai exact la coșul de evacuare a fumului. Acesta se manifesta violent cu flăcări, de circa doi metri, si degajare mare de fum.

În timp ce alerta vecinii, fără a sta pe gânduri, Daniela a urcat pe acoperiş, reuşind să “tempereze” incendiul, alimentându-l cu oţet. Concomitent cu anunţarea evenimentului la 112, soţul acesteia, a mobilizat câţiva vecini reuşind să realizeze un “dispozitiv de stingere”, facilitând intervenţia prin intermediul unor găleţi şi sticle cu apă, date din mână în mână.

O felicităm pe colega noastră, care, deşi îşi desfăşoară activitatea pe un post administrativ la sediul ISU Mehedinţi, a dat dovadă de operativitate şi promptitudine, reușind să stingă incendiul și să împiedice extinderea acestuia la întregul acoperiş, dar şi la casele învecinate, poziţionate foarte aproape.

Suntem convinşi că implicarea şi spiritul civic sunt calităţi moştenite de la tatăl ei, care a fost la rândul său pompier.

Sursa: observator.tv


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns