Nor lenticular, filmat în Turcia. Imaginile dau impresia unui film SF

Nor lenticular, filmat în Turcia. Imaginile dau impresia unui film SF

Apariție spectaculoasă pe cerul Turciei. Localnicii din provincia Van au fost intrigați de forma norilor, una specială, lenticulară. Cu alte cuvinte, sunt  de forma unei lentile sau a unei farfurii, de unde și analogiile cu atât de controversatele apariții ale OZN-urilor.

CITEȘTE ȘI: Accident sau tentativă de sinucidere? Șoferul care a provocat un accident cu 4 victime în județul Timiș a lăsat un bilet de adio

Acest tip de nor, care se mai numește și nor „OZN”, are forma unei farfurii sau a unei lentile convergente și apare de obicei în zonele montane.

Formarea acestui tip de nor depinde de condițiile de mediu și cele atmosferice, cum ar fi vântul, presiune atmosferică, umiditatea și temperaturile existente în acel moment.

Este vorba pur și simplu aer umed care s-a condensat deasupra unui vârf muntos. Cunoscuți sub denumirea științifică de altocumulus lenticularis, aceștia se formează atunci când temperatura aerului scade, iar picăturile de umezeală sunt împinse pe o pantă abruptă de vântul și curenții de aer puternici. Ei pot cauza turbulențe dacă sunt traversați de avioane.

digi24.ro

Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *